Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

2020 birželis


LPS naujienos I 2020 birželis

 

Sveikinu sėkmingai įveikus karantino metu kilusius iššūkius ir vėl grįžtant į įprastas gyvenimo vėžes!

Epidemijos metu suintensyvėjo LPS bendradarbiavimas su LR sveikatos apsaugos ministerija. Šaunu, kad ministerija supranta galimą ekstremalios situacijos neigiamą poveikį žmonių psichikos sveikatai bei psichologinei gerovei ir inicijuoja diskusijas su asociacijomis, kaip būtų galima padėti piliečiams jaustis geriau. Šiuo metu tariamasi, kaip prie visuomenės psichikos sveikatos stiprinimo galėtų prisidėti visuomenės sveikatos biurai. Taip pat ministerijoje rengiama tvarka, pagal kurią psichikos sveikatos centrų specialistai galėtų ir toliau teikti dalį paslaugų nuotoliniu būdu, taip palengvinant kai kuriems piliečiams psichikos sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą. LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos komitetas, siekdamas išsiaiškinti medicinos psichologų nuotolinių paslaugų karantino metu patirtį, birželį atliko medicinos psichologų apklausą ir apibendrinęs rezultatus pateikė rekomendacijas ministerijai, kaip būtų galima organizuoti nuotolines medicinos psichologų paslaugas ne karantino metu.

LPS tęsia savo misiją rūpintis psichologų profesine kompetencija ir kvalifikacija net ir ekstremalios situacijos metu. Nuo balandžio mėnesio pradėjusi rengti nuotolinius renginius psichologams, LPS sėkmingai tęsia šią veiklą. Džiugu, kad renginiai yra paklausūs ir psichologai noriai gilina savo žinias, kai galimybės kelti kvalifikaciją įprastuose renginiuose yra apribotos.

Birželio mėnesį LPS suorganizavo tris nuotolinius renginius psichologams. 2020-06-17 LPS Krizių ir katastrofų psichologijos komiteto organizuotuose mokymuose buvo pristatyta „Psichologų pasirengimas ir veiksmai ekstremalių situacijų metu: patirtys ir išmoktos pamokos“. 2020-06-18 paskaitos metu LPS narė klinikinė psichologė Aušra Mockuvienė dalinosi savo žiniomis „Ko psichologai nežino apie depresiją?“. 2020-06-25 LPS Vaiko psichologinės gerovės komiteto organizuotuose mokymuose buvo aptartas „Psichologinės pagalbos efektyvumas vaikų ugdymo įstaigose“.

Tebesitęsiant ekstremaliai situacijai ir išliekant neaiškumui dėl būsimų apribojimų renginiams rudenį, LPS rudenį organizuoja keletą nuotolinių renginių. 2020-09-16 Lietuvos psichologų sąjunga organizuos nuotolinę konferenciją „Aktualių sprendimų paieškos psichologijos moksle ir praktikoje“. Spalio pirmoje pusėje – 5, 7, 9, 13 ir 15 d. vakarais – LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos komitetas rengs nuotolinę „Klinikinių ir sveikatos psichologų konferenciją – 2020“. 2020-11-13 LPS Edukacijos psichologijos komitetas ves nuotolinį seminarą „Emocinis raštingumas: pykčio fenomenas mokykloje“. Taip pat rudens planuose – organizacinės psichologijos konferencija bei keletas renginių savižudybės intervencijos tema.

Deja, du dideli LPS renginiai, turėję įvykti 2020 m. pavasarį – „Lietuvos psichologų kongresas – 2020“ ir Švietimo sistemoje dirbančių psichologų 10-oji Jubiliejinė mokslinė konferencija: „Psichologinė pagalba kuriant psichologinę gerovę ugdymo bendruomenėje“ – dėl ekstremalios situacijos yra nukelti į 2021 metus, tikintis, kad kitų metų pavasarį bus galimybė šiuos renginius organizuoti gyvai. Atsiprašome tiek pranešėjų, tiek dalyvių, kad šių renginių teks palaukti. Sumokėjusiems dalyvio mokestį siūlome pasirinkti vieną iš pinigų grąžinimo ar užskaitymo variantų: užskaityti sumokėtą dalyvio mokestį kaip kito LPS renginio dalyvio mokestį, paaukoti Lietuvos psichologų sąjungai visą ar dalį dalyvio mokesčio arba susigrąžinti visą dalyvio mokestį.

LPS vysto bendradarbiavimą su kitomis organizacijomis. 2020-06-11 pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su  UAB „Mano daktaras“, kurios įgyvendinimui paskirta LPS narė Rasa Kaušakytė. 2020-06-16 pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su UAB „Emocinis balansas“ (Act On Crisis), kurios įgyvendinimui paskirtas LPS Valdybos narys Nerijus Ogintas. Pagal šias sutartis mūsų šalies gyventojams bus sudaryta galimybė gauti profesionalias ir saugias  nuotolines psichologų konsultacijas, o LPS nariams – naudotis kokybiškomis klientų registracijai ir konsultavimui skirtomis platformomis: https://www.manodaktaras.lt/ ir programėle AOC. Psichologus, susidomėjusius galimybe naudotis šiomis platformomis, kviečiame kreiptis į aukščiau nurodytus atsakingus asmenis arba LPS biurą.

Intensyvėjantis bendradarbiavimas su institucijomis ir kitomis organizacijomis džiugina, tačiau taip pat reikalauja daugiau pajėgumų. Tad jei galite prisidėti prie bendro darbo Lietuvos psichologijos ir visuomenės labui, maloniai kviečiame įsijungti į komitetų ar specialistų grupių veiklas!

Saulėtos ir šiltos Jums vasaros bei įsimintinų atostogų!

 
Pagarbiai,
Ieva Salialionė
LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos komiteto pirmininkė,
pavaduojanti LPS prezidentę

 

Atostogos!

LPS komitetai atostogauja nuo liepos 1 d. iki rugpjūčio 31 d. Jūsų klausimai komitetams bus perduoti po atostogų.

 

Aktualijos

 

LPS ir UAB Emocinis balansas pasirašė bendradarbiavimo sutartį

 

 

LPS ir UAB Mano daktaras pasirašė bendradarbiavimo sutartį

 

 

CAMS pristatymo garso įrašas

2020-04-20 LPS klinikinės ir sveikatos psichologijos komitetas, bendradarbiaudamas su Vilniaus universiteto Suicidologijos tyrimų centru ir Valstybinio psichikos sveikatos centro Savižudybių prevencijos biuru, organizavo Bendradarbiavimu grįsto savižudybės rizikos vertinimo ir valdymo metodo (CAMS), kurio vadovo leidybą finansavo LR sveikatos apsaugos ministerija, nuotolinį pristatymą. Susidomėjusius šiuo metodu kviečiame pasiklausyti renginio garso įrašo.

 

 

Medicinos psichologų licencijos

Medicinos psichologus kviečiame susipažinti su numatytais pasikeitimais dėl medicinos psichologų licencijų.

 

 

Darbas, darbuotojas, organizacija... ir COVID-19: apklausos rezultatai

LPS Organizacinės psichologijos komiteto iniciatyva 2020 m.  balandžio – gegužės mėn. buvo vykdyta žmogiškųjų išteklių valdymo srityje dirbančių psichologų apklausa „Darbas, darbuotojas, organizacija ... ir COVID-19“. Kviečiame susipažinti su apklausos rezultatais.

 

 

2020-06-01: Tarptautinė vaikų gynimo diena

Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga LPS Vaiko psichologinės gerovės komitetas parengė kreipimąsi į valdžios atstovus. Kviečiame susipažinti su kreipimusi.

 

 

Būsimi renginiai

Rudenį - nuotoliniai renginiai

 

Rudenį suplanavome keletą nuotolinių renginių:
Rugsėjo 16 d. nuotolinė konferencija Aktualių sprendimų paieškos psichologijos moksle ir praktikoje (LPS);
Spalio 5, 7, 9, 13 ir 15 d. vakarais nuotolinė Klinikinių ir sveikatos psichologų konferenciją-2020 (LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos komitetas);
Lapkričio 13 d. nuotolinis seminaras Emocinis raštingumas: pykčio fenomenas mokykloje (LPS Edukacinės psichologijos komitetas).
Taip pat planuojama LPS Organizacinės psichologijos komiteto rengiama konferencija, keletas renginių savižudybės intervencijos tema.

LPS tinklapyje bei Facebook puslapyje skelbsime renginių programas ir registraciją į juos. Sekite naujienas!

 

Tarptautiniai renginiai

International Congress of Psychology 2028

 

Tarptautinis psichologijos kongresas 2028 m. Melburne, Australijoje.

 

The 32th International Congress of Psychology

32-tas tarptautinis psichologijos kongresas 2021 m. liepos 13-23 d. Prahoje, Čekijoje.

Atkreipkite dėmesį, kad pasikeitė renginio data.

 

Sveikiname prisijungus prie Lietuvos psichologų sąjungos!

 

LPS nariais tapo: Aušra Macaitė, Dovilė Mikučionytė, Rūta Olšauskė, Romena Rakickienė, Sonata Patapienė, Jovita Steišiūnienė, Aušra Orševskienė, Gedvilė Paškauskaitė, Jonė Piekuraitė, Justina Belevičienė, Ieva Sakalauskaitė, Mykolas Simas Poškus, Jolanta Zabulionienė, Laima Milkinaitė, Austėja Tamaliūnaitė, Akvilė Marcinkevičiūtė, Doloresa Sergejevienė, Jelena Drapkina.

LPS asocijuotais nariais tapo: Monika Medevičienė, Eglė Uselienė, Svetlana Puronienė.

 

 

Lietuvos psichologų sąjunga              

Naugarduko g. 34, Vilnius LT-03228               

Įmonės kodas 190748553 

 

http://www.psichologusajunga.lt
El. p.: lps@psichologusajunga.lt

Telefonas: +370 673 31197 

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose