Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

2017 sausis


LPS naujienos I 2017 sausis
Prasidėję nauji 2017-ieji metai, atrodo, neatsiejami nuo supančių politinių įvykių. Vyriausybės programoje įtvirtintos nuostatos dėl psichologinės pagalbos prieinamumo didinimo ir kai kurios iniciatyvos teikia nemažai vilčių bei lūkesčių sulaukti konstruktyvių pokyčių psichikos sveikatos srityje. Tačiau kitos politinės realijos kelia nusivylimą, bejėgiškumą ar gilų liūdesį. Linkiu mums visiems kantrybės ir dirbti kartu, kad pasiektume užsibrėžtų tikslų bei pokyčių.


LPS prezidentė doc. dr. Neringa Grigutytė
Susitikimas su SAM atstovais dėl psichologų praktinės veiklos reglamentavimo
Sausio 25 d. Lietuvos psichologų sąjungos prezidentė Neringa Grigutytė ir LPS Valdybos narys bei Psichologų veiklos reglamentavimo komiteto pirmininkas Alfredas Laurinavičius dalyvavo Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotame susitikime dėl psichologų praktinės veiklos įstatymo projekto ir pristatė LPS poziciją.

                    
Skaitykite daugiau...
Koalicijos Psichikos sveikata 2030" vizitas pas Sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą
2017 m. sausio 23 d. koalicija „Psichikos sveikata 2030", kurios nare yra Lietuvos psichologų sąjunga, dalyvavo susitikime su Sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga. Ministras išklausė pateiktus pasiūlymus, buvo aptarti didžiausi sisteminiai iššūkiai ir galimybės siekti būtinų pokyčių psichikos sveikatos srityje. Plačiau apie koaliciją ir jos siūlymus skaitykite čia ir Psichikos sveikatos perspektyvų Facebook puslapyje.

                    
Savižudybių prevencijos biuro organizuotas ekspertų susitikimas
2017 m. sausio 26 d. LPS prezidentė Neringa Grigutytė dalyvavo Valstybinio psichikos sveikatos centro Savižudybių prevencijos biuro rengtame ekspertų susitikime, kurio metu buvo keliami klausimai dėl Tarpinstitucinės savižudybių prevencijos programos 2017 – 2021 parengimo ir kompleksinių savižudybių prevencijos veiklų finansuojamų EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų paramos lėšomis aptarimo.

                
LPS reiškia susirūpinimą dėl smurto prieš vaikus situacijos šalyje
Lietuvos psichologų sąjunga reiškia susirūpinimą dėl smurto prieš vaikus situacijos šalyje. LPS Vaiko psichologinės gerovės komitetas labai pritaria Vaiko teisių pagrindų įstatymo pataisų reikalingumui ir smurto prieš vaikus draudimui. 2016 m. gruodžio 22 d. buvo pasirašytas raštas dėl LR vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimo, adresuotas LR Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto, LR Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto ir LR Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkams (susipažinti su raštu). Reiškiamas susirūpinimas, kad įstatymo svarstymas vėl (eilinį kartą) atidėtas.
2016 m. gruodžio mėnesį LR Seimo nariai M. Majauskas ir D. Šakalienė pateikė Vaiko teisių pagrindų įstatymo pataisą, kuria siekiama apibrėžti visų keturių rūšių smurtą prieš vaikus (fizinį, emocinį, seksualinį ir nepriežiūrą) ir jį uždrausti. Jau tris kartus šios pataisos svarstymas buvo atidėtas. Klausimas dėl smurto prieš vaikus draudimo Seime vėl bus svarstomas pavasario sesijoje, kovo mėnesį.
Su siūlomo įstatymo pakeitimo tekstu galima susipažinti čia
Siekiant atkreipti Seimo narių ir visuomenės dėmesį į smurto prieš vaikus problemos mastą, pasekmes ir draudimo svarbą buvo organizuojama kampanija „Apginkime vaikus dabar“. Daugiau informacijos apie kampaniją, organizuotus piketus, interviu su ekspertais, straipsnius apie smurto prieš vaikus rūšis ir jo žalą galima rasti čia.
Sąjungos aktualijos
LPS narių suvažiavimas
2017 m. gegužės 12 d. (penktadienį) 15:30-17:00 val. Vilniuje, Mykolo Romerio universitete (Ateities g. 20) vyks Lietuvos psichologų sąjungos suvažiavimas.
Informuojame, jog arėjant Suvažiavimui bus pateikta jo programa, LPS Valdybos veiklos ir finansinė ataskaitos bei LPS komitetų ataskaitos. Remiantis LPS įstatais, LPS nariai turės galimybę išankstiniu būdu pareikšti savo nuomonę dėl LPS ataskaitų. Vėliausiai mėnuo iki Suvažiavimo bus atsiųsti išankstinio balsavimo biuleteniai.
Suvažiavimas vyks 7-ojo Lietuvos psichologų kongreso metu. Daugiau informacijos apie Kongresą, registraciją ir programą rasite čia.
LPS nariai pageidaujantys dalyvauti tik Suvažiavime ir nedalyvausiantys Kongrese, Kongresui registruotis ir dalyvio mokesčio mokėti neturi.
Psichologų etikos kodekso atnaujinimas
2016 m. spalio mėn. sudaryta LPS Etikos kodekso atnaujinimo komisija aktyviai ėmėsi peržiūrėti šiuo metu galiojantį Lietuvos psichologų Etikos kodeksą, kuris buvo patvirtintas dar 1996 m., atsižvelgiant į EFPA 2015 m. patvirtintą pavyzdinį Etikos kodeksą. Artimiausiu metu numatytas atnaujinto Etikos kodekso svarstymas LPS komitetuose. Atsižvelgus į pastabas, atnaujinto Etikos kodekso projektas bus pristatomas psichologų bendruomenei, organizuojamos diskusijos.
Kviečiame teikti kandidatūras prof. A. Gučo vardo apdovanojimui
Gerbiami Lietuvos psichologų sąjungos nariai, 
 
Lietuvos psichologų sąjunga (LPS) kviečia teikti kandidatus prof. A. Gučo vardo apdovanojimui. Apdovanojimas skiriamas psichologui(-ei), LPS nariui(-ei) ar jų grupei už asmeninę iniciatyvą ir pastangas siūlant bei profesionaliai įgyvendinant visuomenei ar psichologų bendruomenei reikšmingą idėją. Tai gali būti išreikšta kaip: visuomenei svarbios problemos iškėlimas ir būdų jai spręsti siūlymas; psichologinės pagalbos organizavimas ir/ar teikimas; psichologinis visuomenės švietimas. 
Skaitykite daugiau...
LPS narystės prasitęsimas 2017 metams
Maloniai kviečiame prasitęsti narystę Lietuvos psichologų sąjungoje 2017-iems metams. Sumokėti metinį narystės mokestį 30 EUR galite sekdami instrukcijas LPS siųstame el.laiške. Gavę patvirtinimą iš banko, kad sumokėjote, kviesime toliau dalyvauti LPS renginiuose, veiklose, prisidėti sprendžiant psichologams aktualius klausimus Lietuvoje, dalintis bei gauti psichologams svarbią informaciją. Nesumokėjus narystės mokesčio iki sausio 31 d. Jūsų narystė bus sustabdoma t.y. negalėsite naudotis LPS nariams skirtomis paslaugomis. Jei negavote laiško apie mokėjimą už narystę, ar sumokėti narystės mokesčio naudojantis Paysera sistema Jums nepavyko, susisiekite su LPS administracija el. paštu lps@psichologusajunga.lt
Primename, kad psichologijos magistrantūroje studijuojantys studentai prie Lietuvos psichologų sąjungos gali prisijungti nemokamai asocijuoto nario statusu. 100 proc. narystės mokesčio nuolaida taikoma visam antrosios pakopos studijų laikotarpiui.
Kviečiame skirtis 2 %  nuo  GMP
2016 m. gruodžio 9 d. LPS valdybos posėdyje buvo patvirtintos LPS skirtos 2 procentų paramos tikslinio panaudojimo prioritetinės sritys:
  • Etikos kodekso atnaujinimas;
  • LPS internetinio puslapio atnaujinimas;
  • LPS viešųjų ryšių stiprinimas.
Kviečiame skirti 2 % nuo savo gyventojų pajamų mokesčio (GPM) Lietuvos psichologų sąjungos veikloms tęsti ir naujoms iniciatyvoms įgyvendinti.
Dėkojame!
Kviečiame skirti 2 %
Renginiai
Mokymai psichologams Kaune Kaip bendrauti su žiniasklaida?" 
Šių metų sausio 26 d. Kaune vyko mokymai psichologams „Kaip bendrauti su žiniasklaida“ kuriuos vedė lektorė Daiva Ausėnaitė. Renginio dalyviai susipažino su žiniasklaidos rūšimis, gavo praktinių patarimų kaip bendrauti su žurnalistais bei turėjo galimybę pasidalinti savo asmenine patirtimi. Mokymų pabaigoje vyko aktyvi diskusija ir kilusių klausimų aptarimas.

                    
LPS Edukacinės psichologijos komiteto susitikimas su Alumni klubo psichologais
2016 m. gruodžio 16 d. LPS edukacinės psichologijos komiteto nariai, kartu su Lietuvos Edukologijos universiteto Raidos ir ugdymo psichologijos katedros dėstytojais ir studentais dalyvavo I-jame šventiniame susitikime su Alumni klubo psichologais.
Vakaro eigą bei veiklas koordinavo LPS edukacinės psichologijos komiteto ir Alumni klubo narė – psichologė Daiva Klovienė. Sveikinimo žodį tarė Raidos ir ugdymo psichologijos katedros vedėja ir LPS edukacinės psichologijos komiteto pirmininkė - doc. dr. Ala Petrulytė.


                    
Skaitykite daugiau...
Būsimi renginiai
Kviečiame teikti pranešimus LPK 2017
Mykolo Romerio universitetas (MRU) ir Lietuvos psichologų sąjunga (LPS) maloniai kviečia psichologus praktikus, mokslininkus ir kitus besidominčius specialistus į didžiausią kasmetinį psichologų renginį - Lietuvos psichologų kongresą, kuris 2017 m. gegužės 11-13 d. vyks Vilniuje. Pirmą kartą Lietuvos psichologų kongresas rengiamas Mykolo Romerio universitete!
Kviečiame teikti pranešimus, siūlyti diskusijas, simpoziumus bei dalintis gerąja savo darbo patirtimi kongreso metu. Taip pat LPK metu vyks LPS narių suvažiavimas.
Pranešimų santraukas galite teikti iki 2017 m. vasario 13 d.
Pranešimų teikimas
Kviečiame į mokymus psichologams „Kaip bendrauti su žiniasklaida?" Vilniuje
Maloniai kviečiame į mokymus psichologams „Kaip bendrauti su žiniasklaida?", kuris šįkart vyks Vilniuje
Mokymuose bus narpliojami klausimai:
  • Ar įmanoma nebendrauti su žiniasklaida?
  • Kodėl ir kada geriau nebendrauti?
  • Kaip išlikti gerbiamu, matomu profesionalu su minimaliu kiekiu santykio su žurnalistais?
  • Kokios žiniasklaidos priemonės gali padėti šiuos tikslus pasiekti.
Kviečiame registruotis
Edukacinės psichologijos konferencija Švietimo sistemoje dirbančių psichologų parama edukacinei bendruomenei ir šeimai"
2017 m. balandžio 7 d.,  Vilniuje, Lietuvos edukologijos universitete (LEU), vyks VII-oji kasmetinė Lietuvos švietimo sistemoje dirbančių psichologų konferencija „Švietimo sistemoje dirbančių psichologų  parama edukacinei bendruomenei ir šeimai“. Konferencijoje psichologai mokslininkai ir praktikai bei psichoterapeutai pasidalins savo darbo patirtimi, įžvalgomis bei metodais, siekiant ugdymo bendruomenės narių gerovės. Plenariniame posėdyje mokslininkai ir psichologai profesionalai iš universitetų, institutų bei pedagoginių psichologinių tarnybų skaitys pranešimus, o antroje renginio dalyje veiks praktinio pobūdžio kūrybinės dirbtuvės. Greitu metu bus paskelbta registracija į konferenciją. Sekite naujienas.
Organizacinės psichologijos konferencija „Psichologas organizacijoje. Kuo vertinga darbuotojų įvairovė?"
Dirbi organizacijų psichologu, konsultantu, vadybininku ar tiesiog domiesi organizacine psichologija? Tuomet kviečiame dalyvauti jau VII-joje organizacinės psichologijos konferencijoje "Psichologas organizacijoje. Kuo vertinga darbuotojų įvairovė?".
 
Dėl vykstančios globalizacijos, visuomenės senėjimo, lygybės ir socialiai atsakingos politikos bei kitų pokyčių rinkoje, darbuotojų įvairovė yra labai aktuali šių dienų tema organizacijose. Tad konferencijoje kviesime plačiau susipažinti su darbuotojų įvairove, jos verte bei iššūkiais organizacijoje. Savo patirtimi dalinsis organizacijų atstovai ir psichologai.

 
Kviečiame registruotis
Kviečiame teikti pranešimus ir dalyvauti Jaunųjų mokslininkų psichologų konferencijoje 2017
2017 m. balandžio 21 d. Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete vyks XIV-oji kasmetinė Jaunųjų mokslininkų psichologų konferenciją (JMPK). Konferenciją organizuoja VU Klinikinės ir organizacinės psichologijos bei Bendrosio spsichologijos katedros.
Dalyvavimas šioje konferencijoje yra galimybė jauniesiems psichologams tyrėjams pristatyti savo darbus, pasidalinti mintimis apie jų vietą mokslinių tyrimų erdvėje ir pritaikymo perspektyvas. Pristatyti savo darbus kviečiame jaunuosius mokslų daktarus, disertacijas apgynusiusne daugiau kaip prieš penkerius metus, doktorantus bei studentus, vykdančius psichologijos krypties mokslinius tyrimus.
Pranešimų santraukas, kurių apimtis iki 2500 spaudos ženklų, kviečiame teikti nuo 2016 m. gruodžio 22 d. iki 2017 m. vasario 12 d. JMPK interneto svetainėje užpildant pranešėjų registracijos formą
Detalesnė informacija...
Kviečiame teikti pranešimus konferencijai "Jau ne vaikas, bet dar nesuaugęs: paauglystės psichologiniai iššūkiai"
2017 m. balandžio 26 d. 10-16 val. Vilniaus universiteto Teatro salėje vyks konferencija „Jau ne vaikas, bet  dar nesuaugęs: paauglystės psichologiniai iššūkiai". Konferenciją  organizuoja Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Psichologinio konsultavimo ir mokymų centras drauge su Lietuvos psichologų sąjunga, Vaiko psichologinės gerovės komitetu.
Detalesnė informacija...
Kviečiame dalyvauti mokslinėje 27-oje ICCP pasaulinėje vaikų žaidimų konferencijoje
Maloniai kviečiame LPS psichologus dalyvauti mokslinėje 27-oje ICCP pasaulinėje vaikų žaidimų konferencijoje, kuri vyks 2017 metų birželio 15-17 dienomis Vilniuje. Konferenciją organizuoja ICCP (International Council for Children‘s Play) ir Lietuvos edukologijos universiteto Raidos ir ugdymo psichologijos katedra su Žaidimo tyrimų laboratorija. 
 
Detalesnė informacija...
Konferencijos puslapis internete
Europos psichologų kongresas 2017| The 15th European Congress of Psychoogy 2017
Europos psichologų kongresas 2017 | The 15th European Congress of Psychology 2017
2017 m. liepos 11 – 14 dienomis Amsterdame (Olandija) vyks 15-tasis Europos psichologų kongresas. Kongreso temos: gyvenimą keičiantys įvykiai; migracija, integracija, adaptacija; efektyvių psichologinių intervencijų organizavimas; visuomenės atsparumo stiprinimas; prevencija ir ankstyva intervencija; ir kt.
Kviečiame dalyvauti!
             
              
Daugiau informacijos...
Sekite naujienas FB
Tapkite LPS nariu
Susisiekite su mumis el. paštu
Lietuvos psichologų sąjunga              
A. Goštauto g. 8-215, Vilnius LT-01108                 
Įmonės kodas 190748553 
Telefonas: +370 673 31197 

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose