Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

LPS prezidento kreipimasis


Gerbiami LPS nariai,

 

nuoširdžiai sveikinu su artėjančiomis šv. Kalėdų šventėmis ir Naujaisiais metais! Linkiu, kad ateinantys metai būtų kupini profesinio pasitenkinimo ir nesibaigiančių atradimų.

 

Besibaigiantys metai yra puiki galimybė peržvelgti praėjusius 2015-us metus ir svarbiausius Lietuvos psichologijos pasiekimus. LPS per pastaruosius penkerius metus labai išaugo. Narių skaičius padvigubėjo, padaugėjo komitetų, sėkmingai vyksta LPS organizuojami renginiai psichologams, o 2016 m. Kaune vyks jau šeštasis Lietuvos psichologų kongresas. LPS biuras 2015 m. atnaujino narystės administravimo sistemą bei komunikacijos strategiją. Reguliariai siunčiama informacija LPS nariams su aktualiomis naujienomis. Nuolat atnaujinama informacija interneto svetainėje www.psichologusajunga.lt ir LPS Facebook paskyroje.

 

2015 m. svarbus įvykis Lietuvos psichologijos bendruomenei buvo psichologų rengimo standartų atnaujinimas. 2015 m. rugpjūčio mėn. LR Švietimo ir mokslo ministerija patvirtino Psichologijos studijų krypties aprašą, kuriame aprašyta kaip Lietuvoje turi būti rengiami psichologai. Svarbu tai, kad šis aprašas parengtas remiantis Europos psichologų asociacijų federacijos (EFPA) patvirtintu Europos psichologo sertifikatu (EuroPsy). Šis dokumentas labai svarbus ir tuo, kad juo vadovaujasi Universitetai rengiantys psichologus, o psichologijos studentai baigę studijas įsijungia į profesionalių psichologų gretas ir teikia psichologo paslaugas.

 

LPS narystės metinis mokestis profesionaliems psichologams išlieka vienas mažiausių Europoje (30 Eur) palyginti su kitomis nacionalinėmis psichologų asociacijomis. Siekiant geresnės jaunų specialistų integracijos nuo 2015 m. LPS pasiūlė psichologijos magistrantams nemokamą LPS narystę studijų magistrantūroje metu ir šia galimybe vis aktyviau naudojamasi. LPS konferencijose LPS nariai gauna dalyvio mokesčio nuolaidas, aktualią psichologams informaciją.

 

Globalizacijos kontekste Lietuvos psichologams teks susidurti su globaliais socialiniais iššūkiais, migracija, terorizmo grėsme, todėl tarptautinis bendradarbiavimas svarbus ir padeda dalintis patirtimi, užtikrinti aukštus profesinės veiklos standartus. Per pastaruosius keletą metų vis dažniau Lietuvoje organizuojamos tarptautinės psichologų konferencijos, kuriose turime galimybę dalintis patirtimi ir aktyviau dalyvauti tarptautinėje psichologų bendruomenėje: 2014 m. vyko Tarptautinės mokyklų psichologijos asociacijos konferencija (ISPA), 2015 m. Vilniuje vyko Europos trauminio streso konferencija, 2016 m. sostinėje vyks didelio mąsto Tarptautinės raidos tyrimų draugijos (ISSBD) konferencija. Galime pasidžiaugti, kad 2015 m. Milane įvykusiame Europos psichologų kongrese antrai kadencijai EFPA Generalinio sekretoriaus  pareigoms buvo išrinktas dr. Robertas Povilaitis. Svarbi naujiena, kad EFPA patvirtino Europos psichologo etikos kodeksą, kuris, parengus jį lietuvių kalba, pakeis nuo 1997 m. galiojantį Lietuvos psichologo etikos kodeksą.

 

LPS sėkmingai veikia tik todėl, kad psichologijos srities lyderiai aktyviai įsijungia į LPS ir dalyvauja LPS valdybos ir komitetų veiklose. LPS komitetai sprendžia aktualius klausimus, padeda atsakyti į užklausas, rengia dokumentus ir taip stiprina Lietuvos psichologiją. Dalyvavimas komitetuose ir valdyboje yra savanoriškas ir nuoširdžiai dėkoju kolegoms, kurie skiria savo laiką Lietuvos psichologijai. Komitetai yra atviri ir nuolat laukia kolegų iš LPS narių, kurie nori dalintis patirtimi ir skirti laiko savo profesijos plėtrai.

 

2016 m. bus nauji metai, kurie atneš naujovių ir į Lietuvos psichologų sąjungą. 2016 m. gegužės mėnesį baigiasi trejų metų LPS valdybos ir LPS prezidento kadencija. Vytauto Didžiojo universitete, Kaune, įvyks LPS narių suvažiavimas, kuriame bus renkama LPS valdyba ir naujas LPS prezidentas. Naujoji LPS valdyba perims vadovavimą sustiprėjusiai psichologų bendruomenei. Naujasis LPS prezidentas kartu su LPS valdyba toliau galės spręsti Lietuvos psichologams aktualius klausimus, taip pat pratęsti LPS aktyvų dalyvavimą sprendžiant aktualias psichikos sveikatos problemas Lietuvoje. Tai ne tik iššūkis, bet ir puiki galimybė toliau kurti aplinką, kurioje tiek psichologai, tiek ir jų klientai gali jaustis geriau.

 

dr. Evaldas Kazlauskas

Lietuvos psichologų sąjungos prezidentas

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose