Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

2020 gegužė


LPS naujienos I 2020 gegužė

 

Gegužės mėnesį užbaigėme visai Lietuvos psichologų sąjungos bendruomenei svarbiu renginiu – LPS narių suvažiavimu. Pirmą kartą per visą organizacijos gyvavimo istoriją suvažiavimas vyko nuotoliniu būdu, o elektroninis balsavimas vyko prieš suvažiavimą. Nariai patvirtino LPS veiklos ir finansines ataskaitas, tačiau nepritarė siūlomai naujai nario mokesčio mokėjimo tvarkai (susiejant nario mokestį su minimalia mėnesio alga).

Suvažiavimo metu paskelbta apie LPS Garbės nario vardo suteikimą prof. dr. Rimantui A. Kočiūnui. Buvo malonu išgirsti profesoriaus bendražygės, psichologės doc. dr. Rūtos Sargautytės šiltą pasakojimą apie kolegą ir paties Garbės nario prof. R. A. Kočiūno pasisakymą. Taip pat apžvelgti 2019 m. darbai, kalbėta apie laikmečio iššūkius ir ateities planus. 

Nuoširdžiai dėkoju už sklandų darbą LPS valdybai ir biurui, komitetams ir specialistų grupėms, finansų priežiūros komisijai, suvažiavimo balsų skaičiavimo komisijai ir visiems Jums, kad esate LPS bendruomenėje, kad dalinatės ir palaikote.

Paskutinis pavasario mėnuo buvo skirtas pradėtų darbų tęstinumui ar užbaigimui. LR Vyriausybė patvirtino Ilgalaikių neigiamų COVID-19 pandemijos pasekmių psichikos sveikatai mažinimo veiksmų planą, kurio rengime dalyvavo LPS Krizių ir katastrofų psichologijos komiteto pirmininkė prof. Nida Žemaitienė ir komiteto narė dr. Ieva Vaskelienė. Aktyviai dirbta SAM darbo grupėje rengiant savižudybių prevencijos priemonių planą. Taip pat planuoti renginiai tiek birželio mėnesiui, tiek rudens laikotarpiui, aktyviai dalintasi informacija visuomenei psichikos sveikatos stiprinimo temomis. Ir vis dažniau mintimis nuklysta į artėjantį atostogų sezoną...

Kolegos, šiltos ir šviesios Jums vasaros pradžios. Būkite sveiki ir džiaugsmingi.

 

LPS prezidentė Valija Šap

 

Kviečiame 1,2% gyventojų pajamų mokesčio skirti LPS

 

Kiekvienas iš mūsų iki š.m. liepos 1 d. turi nuspręsti, kam pervesti 1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio. Kviečiame juos panaudoti prasmingai ir paramą skirti Lietuvos psichologų sąjungai. 

Sukūrėme Jums aiškias nuorodas, kaip lengvai ir greitai skirti paramą.

 

 

Aktualijos

LPS Garbės nario vardas skirtas prof. Rimantui A. Kočiūnui

 

Su džiaugsmu pranešame, kad Lietuvos psichologų sąjungos Garbės nario vardas už nuopelnus psichologijos mokslui ir praktikai suteiktas prof. Rimantui Antanui Kočiūnui (Lietuvos psichologų sąjungos valdybos posėdžio, įvykusio 2020 m. kovo 09 – 10 d., sprendimu Nr. 2020/4). 

Psichologas, psichoterapeutas prof. Rimantas Antanas Kočiūnas kiekvienam Lietuvos psichologui žinomas kaip egzistencinės terapijos pradininkas Lietuvoje ir jos skleidėjas kaimyninėse šalyse (Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Baltarusijoje) bei Humanistinės ir egzistencinės psichologijos instituto steigėjas. Profesorius parengęs ir publikavęs gerokai daugiau nei 110 mokslinių straipsnių Lietuvoje ir užsienyje, žinomas vadovėlių bei knygų autorius, o knyga Psichologinis konsultavimas (1995) pabuvojusi beveik kiekvieno psichologijos studento ir praktiko rankose. Profesorius žinomas ir kaip dėstytojas, vadovas, mokymų ir podiplominių studijų programų rengėjas, asociacijų vadovas ir lyderis.

Didelė garbė, kad prof. Rimantas A.Kočiūnas daugelį metų yra Lietuvos psichologų sąjungos narys. Didžiuojamės, galėdami būti jo mokiniais, bendražygiais, kolegomis. Linkime profesoriui neblėstančios energijos, neišsenkančios kūrybos ir stiprios sveikatos.

 

Plane - daugiau nei 200 psichologų etatų

 

Visą pandemijos dėl COVID-19 laikotarpį Lietuvos psichologų sąjunga veikia aktyviai ne tik palaikydama reikšmingas iniciatyvas, bet ir išreiškiant rūpestį dėl Lietuvos gyventojų psichinės sveikatos bei psichologinės gerovės. Tuo tikslu mūsų nariai aktyviai pasisako psichikos sveikatos stiprinimo klausimais, o siekiant įtakoti pokyčius, kurie prisidėtų gerinant visuomenės psichikos sveikatą ir psichologo paslaugų prieinamumą, intensyviai dirba SAM darbo grupėse (rengiant Ilgalaikių neigiamų COVID-19 pandemijos pasekmių psichikos sveikatai mažinimo veiksmų planą; Savižudybių prevencijos priemonių planą ir kt.). LPS komitetai ir ekspertų grupės rengė siūlymus Vyriausybei, ministerijoms ir kitoms šalies atsakingoms tarnyboms dėl psichikos sveikatos palaikymo ir stiprinimo bei ragino atkreipti dėmesį į ilgalaikio streso ir krizių labiausiai pažeidžiamas visuomenės grupes ir siūlė bendradarbiauti. 

COVID-19 valdymo komitetas gegužės 18 d. patvirtino priemones sumažinti ilgalaikes neigiamas pandemijos pasekmes žmonių psichinei sveikatai. Plane numatyta plėsti psichologinių paslaugų prieinamumą ir įdarbinti papildomai daugiau kaip 200 psichologų. Tai puiki žinia, kuria galime visi pasidžiaugti. Gerbiami kolegos, dėkoju už Jūsų aktyvumą, susitelkimą ir bendrų tikslų siekimą.

 

LR Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdis dėl reabilitacijos paslaugų mažinant COVID-19 padarinius

2020-05-20 vyko LR Seimo Sveikatos reikalų komiteto (toliau – Komiteto) posėdis, kuriame svarstytas klausimas „Dėl Nacionalinės sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos kreipimosi dėl valstybės užsakymo mažinant COVID-19 padarinius psichinei ir fizinei visuomenės sveikatai“. Posėdžiui vadovavo Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė A. Kubilienė; posėdyje dalyvavo Nacionalinės sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacijos prezidentas Artūras Salda, Psichikos sveikatos vadybos asociacijos direktorius Martynas Marcinkevičius; LPS atstovavo LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos komiteto pirmininkė Ieva Salialionė.

 

 

LR SAM pasitarimas dėl stebėsenos, vertinimo ir mokslinių tyrimų savižudybių prevencijos srityje

2020-04-22 LR SAM vyko nuotolinis pasitarimas, skirtas aptarti stebėseną, vertinimą ir mokslinius tyrimus savižudybių prevencijos srityje. Pasitarime dalyvavo psichologai, psichiatrai, universitetų bei Valstybinio psichikos sveikatos centro Savižudybių prevencijos biuro atstovai; LPS atstovavo Klinikinės ir sveikatos psichologijos komiteto pirmininkė Ieva Salialionė.

 

 

IN MEMORIAM. Psichologas dr. Algirdas Fedorovičius

Su dideliu liūdesiu pranešame, kad Lietuvos psichologų bendruomenė neteko Lietuvos psichologų sąjungos garbės nario psichologo dr. Algirdo Fedoravičiaus. 2020 m. gegužės 24 d. A. Fedoravičius mirė JAV, Albequerque mieste.

 

 

Būsimi renginiai

Birželio mėnesį - nuotoliniai renginiai

 

Birželio mėnesį suplanavome keletą nuotolinių mokymų ir paskaitų. Stebėkite mūsų naujienas, netrukus paskelbsime informaciją ir registraciją.

 

Tarptautiniai renginiai

International Congress of Psychology 2028

 

Tarptautinis psichologijos kongresas 2028 m. Melburne, Australijoje.

 

The 32th International Congress of Psychology

32-tas tarptautinis psichologijos kongresas 2021 m. liepos 13-23 d. Prahoje, Čekijoje.

Atkreipkite dėmesį, kad pasikeitė renginio data.

 

 

Lietuvos psichologų sąjunga              

Naugarduko g. 34, Vilnius LT-03228               

Įmonės kodas 190748553 

 

http://www.psichologusajunga.lt
El. p.: lps@psichologusajunga.lt

Telefonas: +370 673 31197 

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose