Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

2017 lapkritis


LPS naujienos I 2017 lapkritis
Po intensyvių klausymų Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete, Psichologų praktinės veiklos įstatymo projektas XIIIP-685(2) yra įregistruotas ir artimiausiu metu turėtų būti svarstomas Seimo posėdyje. Šiame įstatymo projekte Lietuvos psichologų sąjunga yra numatyta psichologų praktinę veiklą licencijuojančia institucija. Tai didelė atsakomybė ir iššūkis mūsų organizacijai.

Kviečiame visus psichologus susipažinti su užregistruota naujausiaĮstatymo redakcija XIIIP-685(2)LPS pozicijadiskutuoti ir rašyti klausimus bei pasiūlymus el. paštu lps@psichologusajunga.lt (su dažniausiai užduodamas klausimais galite susipažinti čia), o jei Įstatymas bus priimtas, aktyviai įsitraukti kuriant poįstatyminius psichologo profesinę veiklą reglamentuojančius aktus ir aprašus.

 

LPS prezidentė doc. dr. Neringa Grigutytė
Europos psichologai kreipėsi į Seimo narius ragindami priimti Psichologų praktinės veiklos įstatymą
Europos psichologų asociacijų federacija (EFPA), atstovaujanti 37 nacionalinėms psichologų asociacijoms ir vienijanti daugiau nei 300 tūkstančių narių, šiandien oficialiai kreipėsi į Lietuvos Seimą, ragindama priimti Psichologų praktinės veiklos įstatymą. Paramos įstatymui raštus mūsų šalies Seimo nariams pasirašė ir Norvegijos psichologų asociacija bei Šveicarijos Ciuricho universiteto Taikomosios psichologijos institutas.
Skaitykite daugiau...
Sąjungos aktualijos
Pasiūlymai Psichologų praktinės veiklos įstatymo XIIIP-685(2) pataisoms
Gruodžio 1 d. 17 val. kviečiame visus dalyvauti išplėstiniame LPS Psichologų veiklos reglamentavimo komiteto posėdyje, kuriame bus formuluojami konkretūs pasiūlymai Įstatymo straipsnių pakeitimui ir papildymui, atsižvelgiant į Jūsų išsakytus pasiūlymus.
Diskusijos vieta: Vilniaus jaunimo informacijos centras, Konstitucijos pr. 3, 1 aukštas
Skaitykite daugiau...
Kviečiame tapti sertifikuotais EuroPsy psichologais!
Viskas apie EuroPsy
Įsteigtas naujas LPS komitetas - Krizių ir katastrofų psichologijos komitetas
Lapkričio 10 d. LPS valdyba patvirtino ir įsteigė naują LPS komitetą - Krizių ir katastrofų psichologijos komitetą. Naujo komiteto tikslas - telkti psichologus, pasirengusius teikti pagalbą nukentėjusiems įvairiuose kritiniuose įvykiuose, didelio mąsto nelaimėse, rūpintis traumų ir katastrofų psichologijos žinių sklaida bei susijusių kompetencijų ugdymu psichologų bendruomenėje.

Jau sekančią savaitę kviesime prisijungti prie šio komiteto veiklos, todėl sekite naujienas!
Tradicinis LPS kalėdinis vakarėlis Deimantinės Kalėdos"


Gerb. LPS nariai,

Maloniai kviečiame visus  į tradicinį Lietuvos psichologų sąjungos kalėdinį vakarą, kuris šiemet vadinasi Lietuvos psichologų sąjungos „Deimantinės Kalėdos“. 
 
Laikas: 2017 m. gruodžio mėn. 15 d. 18 val. 
Šventės vieta: „Užupio kavinė“ (Užupio g. 2, Vilnius). 

Lietuvos psichologų sąjungos „Deimantinėse Kalėdose“ Jūsų lauks vaišės, nuotaikinga šventinė programa, dovanos ir įvairūs smagūs netikėtumai. Vakaro metu bus įteikti EuroPsy sertifikatai. 

Dalyvio mokestis: 10 eur*
*Dalyvio mokestis mokamas renginio vietoje
Registracija į vakarėlį
Renginiai
Diskusija apie psichologo dalyvavimą teismo procese
2017 m. lapkričio 17 d. Klaipėdos apygardos teisme apie psichologo svarbą ir Baudžiamojo proceso kodekso pakeitimus nepilnamečių apklausų srityje, įsigaliosiančius 2018 metais, diskutavo teisėjai ir psichologai. Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Algimantas Valantinas pabrėžė, jog būtinas teisėjo ir psichologo bendradarbiavimas ir pasitikėjimas.
Daugiau galite skaityti čia.

 
                     
Seminarai psichologams Konsultavimas internetu - neišvengiama ateitis ar tik papildoma paslauga"  vyko Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune
Seminaras „Konsultavimas internetu - neišvengiama ateitis ar tik papildoma paslauga“ sulaukė didelio susidomėjimo.

„Tai tikrai neišvengiama technologijų amžiuje“, - teigė viena iš seminaro dalyvių. Kadangi sulaukėme didelio susidomėjimo šiuo seminaru ir negalėjusių dalyvauti prašymų įsigyti seminaro vaizdo įrašą  – planuojame pakartoti jį Vilniuje. Maloniai kviečiame visus nespėjusius, bet norinčius sudalyvauti užpildyti anketą, kurią rasite čia.

                       
Diskusija „Psichologų ir psichologijos vaidmuo reklamoje: (ne)galimybės Lietuvoje?“
2017 11 21 LPS Organizacinės psichologijos komitetas sukvietė į diskusiją Vilniaus universitete "Psichologų ir psichologijos vaidmuo reklamoje: (ne)galimybės Lietuvoje?". Diskusijoje dalyvavo psichologai, studentai ir reklamos industrijos atstovai, viešųjų ryšių ir reklamos psichologijos dalyko dėstytoja dr. N. Norvilė, kiti besidomintys psichologija reklamoje. Diskusiją parengė ir moderavo verslo psichologas Šarūnas Mačiulis. 

                    
Nuotr. M. Miselytės
Skaityti daugiau...
LPS atstovai dalyvavo JPA organizuojamoje konferencijoje „Perspektyvos"
Tęsiant bendradarbiavimą su Jaunųjų psichiatrų asociacija (JPA), LPS prezidentė Neringa Grigutytė, LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos komiteto pirmininkė Ieva Salialionė ir kiti psichologai 2017 m. lapkričio mėn. 4 d. dalyvavo JPA organizuojamoje konferencijoje „Perspektyvos". Atvirų erdvių (Open Space) forume buvo diskutuojama aktualiomis psichikos sveikatos temomis, darbo grupės buvo skirtos praktinėms psichiatrų darbo problemoms ir bendradarbiavimui su kitais specialistais bei visuomene spręsti. Įsimintinus pranešimus skaitė Glostrup Kopenhagos psichiatrijos centro direktorius gydytojas Darius Mardosas, VU MF Psichiatrijos klinikos lektorė dr. Asta Dervinytė-Borganzoni ir Savižudybių prevencijos biuro vadovas Marius Strička. Pranešimų įrašus galite peržiūrėti čia

                   

                   

                   
Būsimi renginiai
Lietuvos psichologų kongresas 2018: Psichologija vakar, šiandien, rytoj
Klaipėdos universitetas (KU) ir Lietuvos psichologų sąjunga (LPS) 2018 m. kvies psichologus praktikus, mokslininkus ir kitus specialistus į kasmetinį renginį - Lietuvos psichologų kongresą, kuris 2018 m. gegužės 17-19 d. vyks Klaipėdoje. Po 6 metų pertraukos, didžiausias Lietuvos psichologų renginys grįžta į uostamiestį, tad kviečiame jau dabar pasižymėti savo darbotvarkėse artėjančio LPK 2018 datą. Netrukus bus paskelbta registracija į LPK 2018, sekite naujienas!
Gruodžio 2-3 dienomis vyks „Mentalizacija pagrįstos terapijos (MBT) įgūdžių mokymai“
Gruodžio 2-3 dienomis vyks „Mentalizacija pagrįstos terapijos įgūdžių mokymai“. Šie mokymai bus skirti susipažinti su pagrindinėmis mentalizacijos intervencijomis bei kaip jos gali būti pritaikomos kasdieniame darbe su pacientais. Mokymus organizuoja Vilniaus universiteto Suicidologijos tyrimų grupė kartu su Lietuvos psichologijos sąjunga.
                               
Skaityti daugiau...
Kitos naujienos
EFPA 2017 m. lapkričio mėn. naujienlaikraštis
2018 metų tarptautiniai renginiai
   
  
  
  
Sekite naujienas FB
Tapkite LPS nariu
  
  
  
Susisiekite su mumis el. paštu 
 
 
 
 
 
 
Lietuvos psichologų sąjunga              
Naugarduko g. 34, Vilnius LT-03228               
Įmonės kodas 190748553 
Telefonas: +370 673 31197

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Naudinga informacija
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose