Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

LPS komitetai  /   Etikos komitetas  /   Nacionalinis EuroPsy suteikimo komitetas  /   Organizacinės psichologijos komitetas  /   Edukacinės psichologijos komitetas  /   Psichologinio įvertinimo ir testavimo komitetas  /   Klinikinės ir sveikatos psichologijos komitetas  /   Vaiko psichologinės gerovės komitetas  /   Teisės psichologijos komitetas  /   Krizių ir katastrofų psichologijos komitetas  /   Neuropsichologijos grupė  /   Aplinkos psichologijos grupė  /   LGBTQIA+ psichologijos grupė  /   Aukštųjų mokyklų psichologų grupė  /   Reprodukcinės psichologijos specialistų grupė  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

Esu baigęs teisės psichologijos magistrantūrą. Noriu įsidarbinti psichikos sveikatos centre. Girdėjau, kad tai įmanoma ir neturint klinikinės ar sveikatos psichologijos magistro diplomo, tik reikia baigti kažkokius kursus. Kokius kursus reikia baigti?


KLAUSIMAS (2017-02-21)

Esu baigęs teisės psichologijos magistrantūrą. Noriu įsidarbinti psichikos sveikatos centre. Girdėjau, kad tai yra įmanoma ir neturint klinikinės ar sveikatos psichologijos magistro diplomo, tik reikia baigti kažkokius kursus. Kas tai per mokymai?


ATSAKYMAS (2017.02.25)

Sąlygas psichologui teikti asmens sveikatos priežiūros paslaugas, apmokamas iš PSDF, nusako 2003 m. sausio 6 d. LR sveikatos apsaugos ministro įsakymas Nr. V-1 „Dėl numerio sveikatos specialisto spaudui suteikimo ir panaikinimo taisyklių patvirtinimo“. Pagal šio įsakymo 2.15 punktą, prieš pradėdamas teikti asmens sveikatos priežiūros paslaugas, apmokamas iš PSDF, specialistas privalo įgyti spaudo numerį. Pagal 2.13 punktą numeris suteikiamas ir medicinos psichologui.

2011 m. rugpjūčio 3 d. LR sveikatos apsaugos ministro įsakymo Nr. V-754 „Profesinę kvalifikaciją patvirtinančių dokumentų sąrašas“ 7 punkte nurodyti dokumentai ar jų rinkiniai, patvirtinantys medicinos psichologo profesinę kvalifikaciją:

7.1. diplomai, patvirtinantys, kad baigta universitetinių psichologijos bakalauro studijų programa ir baigta klinikinės ar sveikatos psichologijos magistro studijų programa arba vienos pakopos penkerių metų universitetinių psichologijos studijų programa;

7.2. diplomas, patvirtinantis, kad baigta universitetinių psichologijos studijų programa, ir darbdavio pažyma, kad asmuo šio įsakymo įsigaliojimo dieną dirbo ar dirba medicinos psichologu ar klinikiniu psichologu sveikatos priežiūros įstaigoje, turinčioje įstaigos asmens sveikatos priežiūros licenciją;

7.3. diplomas, patvirtinantis, kad baigta universitetinių psichologijos studijų programa, ir darbdavio pažyma, kad asmuo iki šio įsakymo įsigaliojimo iš viso yra išdirbęs medicinos psichologu ar klinikiniu psichologu sveikatos priežiūros įstaigoje, turinčioje įstaigos asmens sveikatos priežiūros licenciją, ne mažiau kaip 12 mėn.

7.4. diplomas, patvirtinantis pabaigtas universitetines aukštojo mokslo studijas, universitetų, rengiančių psichologus, akademinė pažyma, patvirtinanti pabaigtas psichologijos išlyginamąsias studijas, ir universitetų, rengiančių psichologus, diplomas, patvirtinantis pabaigtą klinikinės  ar sveikatos  psichologijos  magistro studijų programą.

Taigi, įsakymas numato galimybę įgyti medicinos psichologo kvalifikaciją (o ją įgijus, įsidarbinti psichikos sveikatos centre) nebaigusiam klinikinės arba sveikatos psichologijos magistrantūros psichologui tik tokiu atveju, jei psichologas yra baigęs vienos pakopos penkerių metų universitetinių psichologijos studijų programą arba jei įsakymo įsigaliojimo dieną jis dirbo medicinos ar klinikiniu psichologu, arba iki šio įsakymo įsigaliojimo iš viso buvo išdirbęs medicinos psichologu ar klinikiniu psichologu sveikatos priežiūros įstaigoje ne mažiau kaip 12 mėn. Kitų galimybių įsakymas nenumato.

Turintiems aukštąjį išsilavinimą Vytauto Didžiojo universitete yra galimybė studijuoti sveikatos psichologijos magistrantūroje ištęstinėse studijose (savaitgaliniu formatu).


 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Naudinga informacija
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose