Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

2017 balandis


LPS naujienos I 2017 balandis
Lietuvos psichologų sąjunga sistemingai ir nuosekliai tęsia savo veiklą siekdama užsibrėžto tikslo- kokybiškų psichologinių paslaugų Lietuvoje užtikrinimo: LPS atstovai dalyvauja Psichologų praktinės veiklos reglamentavimui skirtuose posėdžiuose Vyriausybėje bei Prezidentūroje, kur yra aptariamas Lietuvos psichologų sąjungos vaidmuo psichologų veiklos licencijavimo procese; Sveikatos apsaugos ministerijai pateiktas Lietuvos psichologų sąjungos parengtas Medicinos psichologų profesinės veiklos aprašo variantas; parengtas ir LPS narių balsavimui pateiktas atnaujintas Psichologo profesinės etikos kodeksas. Kviečiame visus LPS narius dalyvauti Suvažiavime 2017 m. gegužės 12 d., kurio metu bus pristatytos metinės Sąjungos veiklos ataskaitos ir atnaujintas Psichologo profesinės etikos kodeksas.


LPS prezidentė doc. dr. Neringa Grigutytė
Parengtas atnaujintas Psichologo profesinės etikos kodeksas
Kviečiame susipažinti su atnaujintu Psichologo profesinės etikos kodeksu, kuris bus priiminėjamas Lietuvos psichologų kongrese, LPS suvažiavimo metu. LPS narius, negalėsiančius dalyvauti suvažiavime 2017 m. gegužės 12 d. 15.30-17.00 val., kviečiame iš anksto balsuoti dėl šio dokumento patvirtinimo elektroniniu būdu. 
Psichologo profesinės etikos kodeksas
Medicinos psichologų profesinės veiklos aprašo derinimas su Sveikatos apsaugos ministerija
LR Sveikatos apsaugos ministro įsakymu (2016 m. gruodžio 9  d. Nr. V-1427) medicinos psichologija priskirta kitoms sveikatinimo veikloms. LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos komitetas parengė pirminį Medicinos psichologų profesinės veiklos aprašo variantą, kuris buvo pateiktas LPS nariams peržiūrėti ir pateikti savo siūlymams. Parengtas Medicinos psichologų profesinės veiklos aprašas buvo pateiktas Sveikatos apsaugos ministerijai. Ministerija pateikto Aprašo pagrindu parengė Medicinos psichologo veiklos reikalavimų projektą ir prašo Lietuvos psichologų sąjungos, universitetų bei kitų įstaigų pateikti pastabas ir pasiūlymus iki 2017 m. gegužės 12 d. (raštas Nr.(10.1.4.1-302)10-3693). Norisi tikėtis, kad galutiniame Medicinos psichologo veiklos apraše išliks Lietuvos psichologų sąjungos teikti siūlymai, užtikrinantys kokybiškos medicinos psichologų veiklos galimybes.
Lietuvos psichologų sąjunga pritaria deklaracijai dėl mokslo politikos atnaujinimo
Dvylika Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų akademinių asociacijų, vienijančių apie pusantro tūkstančio narių, paskelbė deklaraciją, kuria reikalaujama esmingai atnaujinti Lietuvos mokslo politiką. Pabrėžiama, kad mokslas ir studijos pagaliau turi tapti pagrindiniu Lietuvos valstybės prioritetu, ir tai turi būti įtvirtinta nacionaliniu susitarimu.
Skaitykite daugiau...
Sąjungos aktualijos
LPS narių suvažiavimas
Visus LPS narius kviečiame į Lietuvos psichologų sąjungos suvažiavimą, kuris vyks 2017 m. gegužės 12 d. (penktadienį) 15:30-17:00 val. Vilniuje, Mykolo Romerio universitete (Ateities g. 20). Suvažiavimas vyks 7-ojo Lietuvos psichologų kongreso metu.
Daugiau informacijos apie Kongresą, registraciją ir programą rasite čia.

LPS narius, kurie negalės dalyvauti Suvažiavime, kviečiame iš anksto susipažinti su LPS  parengtomis ataskaitomis bei LPS Etikos kodekso rengimo komisijos parengtu atnaujintu Psichologo profesinės etikos kodeksu ir pareikšti savo nuomonę atsiunčiant užpildytą balsavimo biuletenį el. paštulps@psichologusajunga.lt iki gegužės 7 d. (imtinai).
Kviečiame skirti 2 proc. GPM Lietuvos psichologų sąjungai
LPS valdybai patvirtinus LPS skirtos 2 procentų paramos tikslinio panaudojimo prioritetines sritis, parengtas atnaujintas psichologų etikos kodeksas, kuriama funkcionali Psichologo paieškos sistema ir rengiami informaciniai pranešimai visuomenei. Kviečiame prisidėti prie Lietuvos psichologų sąjungos veiklų įgyvendinimo skiriant 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM).  Daugiau informacijos apie paraiškos pildymą galite rasti čia.
                                               
                                                     
Nemokama narystė LPS psichologijos magistrantūros studentams
Psichologijos magistrantūroje studijuojantys studentai prie Lietuvos psichologų sąjungos gali prisijungti nemokamai asocijuoto nario statusu. 100 proc. narystės mokesčio nuolaida taikoma visam antrosios pakopos studijų laikotarpiui. Šiuo metu Lietuvos psichologų sąjungoje yra apie 50 asocijuotų narių.
LPS žiniasklaidoje
Renginiai
Įvyko edukacinės psichologijos konferencija „Psichologo parama edukacinei bendruomenei ir šeimai“
2017 m. balandžio 7 d. Vilniuje, Lietuvos edukologijos universitete, įvyko septintoji Lietuvos švietimo sistemoje dirbančių psichologų konferencija:  PSICHOLOGO PARAMA EDUKACINEI BENDRUOMENEI IR ŠEIMAI“. Tai - svarbiausias Lietuvos psichologų sąjungos edukacinės psichologijos komiteto kasmetinis renginys. Į konferenciją  susirinko itin daug dalyvių – 140, tai liudija tikrą susidomėjimą konferencijos pranešimų problematika bei rodo poreikį bendradarbiauti su kolegomis psichologais.

                            
Skaitykite daugiau...
Įvyko organizacinės psichologijos konferencija „Psichologas organizacijoje. Kuo vertinga darbuotojų įvairovė?"
2017 m. balandžio 21 d. įvyko konferencija „Psichologas organizacijoje. Kuo vertinga darbuotojų įvairovė?". Organizuojant konferenciją kilo daug klausimų, tai kaipgi yra su ta įvairove, ar yra pagrindo kalbėti apie skirtumus rasės, lyties, amžiaus ir kitais aspektais? Ar įvairovė kelia daugiau iššūkių ar privalumų?

                             
Skaitykite daugiau...
Įvyko Jaunųjų mokslininkų psichologų konferencija
2017 m. balandžio 21 d. įvyko XIV-oji Jaunųjų mokslininkų psichologų konferencija, kurioje dalyvavo arti 100 jaunųjų mokslininkų psichologų ir ne psichologų-  šiemet tarp klausytojų buvo galima sutikti meno, gamtos mokslų, medicinos ir kitų sričių atstovų, kuriuos visus vienijo noras dalintis ir išgirsti ką šiandien tyrinėja psichologijos mokslas.

                              
Skaitykite daugiau...
JMPK pranešimų santraukų leidinys
Įvyko kasmetinis EuroPsy komiteto pirmininkų susitikimas
Kovo 10 d. EuroPsy komiteto pirmininkė Inga Truskauskaitė-Kunevičienė ir kontaktinis asmuo EuroPsy reikalams Goda Kaniušonytė dalyvavo kasmetiniame EuroPsy komiteto pirmininkų susitikime. Jo metu buvo aptariami Europos ir Lietuvos psichologų bendruomenei svarbūs klausimai, tokie kaip EuroPsy sertifikato reikšmė ir nauda, prižiūrima praktika, supervizorių mokymai, psichologų specializacijos skirtingose šalyse ir kt. Diskusijų metu buvo dalinamasi gerosios patirties pavyzdžiais.

  
Skaitykite daugiau...
Balandžio 7 d paminėta pasaulinė sveikatos diena
Balandžio 7 dieną minima Pasaulinė sveikatos diena. Lietuvos psichologų sąjunga prisijungia prie Europos psichologų asociacijų federacijos (EFPA) atkreipiant visuomenės dėmesį į ankstyvos intervencijos svarbą depresijos vystymosi procese.
Skaitykite daugiau...
Būsimi renginiai
Jau paskelbta LPK 2017 programa. Kviečiame dalyvauti!
2017 m. gegužės 11-13 d. Mykolo Romerio universitete vyks Lietuvos psichologų kongresas. Kviečiame dalyvauti šiame didžiausiame kasmetiniame psichologų renginyje ir prieš jį vyksiančiuose seminaruose gegužės 11 d.
PROGRAMA
REGISTRACIJA Į KONGRESĄ
PRIEŠKONGRESINIAI SEMINARAI
Kviečiame dalyvauti mokslinėje 27-oje ICCP pasaulinėje vaikų žaidimų konferencijoje
Labai kviečiame jus sudalyvauti 27-osios ICCP pasaulinės žaidimo konferencijos prieškonferencinėse dirbtuvėse šių metų birželio 15 dieną. Jei dirbat įstaigose, kurios yra susijusios su vaikais, jums tikrai pravers žinios, kaip paskatinti vaikus žaisti. Mūsų NEPL dirbtuvės – tai naratyvinio metodo taikymas padedant vaikams kurti savo žaidimų pasaulį, dirbtuves ves tikrai daug patirties turinti suomių komanda. Playwork dirbtuvėse susipažinsite su mums visai nauja, bet pasaulyje vis labiau plintančia profesija, kurios aspektus ir sukauptas žinias apie vaikų žaidimus galima panaudoti savo darbe, taip pat skatinant pedagogus bei kitus, vaikais besirūpinančius žmones, daugiau suprasti apie žaidimo svarbą vaikų gyvenime, pagalbą vaikams per žaidimą.  
 
Taip pat labai kviečiame dalyvauti ir pačioje konferencijoje, į ją atvyksta pasaulinio lygio raidos specialistai ir dalyviai iš daugiau nei 20 skirtingų pasaulio šalių, pakalbėti apie vaikus ir svarbiausią jų veiklą – žaidimą. Supratimas, ko reikia vaikams, padės geriau juos suprasti, atliepti vaikų poreikius ir sėkmingiau jiems padėti. Galbūt šios konferencijos įkvėpti imsitės žaismingesnio, vaikams labiau pritaikyto konsultavimo ir gal susidomėsite žaidimo psichoterapija.

 
I Dirbtuvės
II Dirbtuvės
                          
Kviečiame dalyvauti konferencijoje Iššūkiai, geroji praktika ir ateities galimybės sveikatos apsaugos srityje"
Lietuvos psichologų sąjungos Klinikinės ir sveikatos psichologijos komitetas kviečia psichologus ir kitus specialistus dalyvauti konferencijoje „Iššūkiai, geroji praktika ir ateities galimybės sveikatos apsaugos srityje", kuri vyks 2017 m. spalio 2 d. Birštone, „Eglės" sanatorijoje.

Konferencija siekiame suburti klinikinius ir sveikatos psichologus, dirbančius tiek sveikatos apsaugos sistemoje, tiek privačioje praktikoje, bei paskatinti aptarti darbe kylančius iššūkius, dalintis gerąja patirtimi bei įžvalgomis, apsvarstyti galimybes gerinti visuomenės psichikos sveikatą bei psichologinę gerovę, apjungiant politikos, mokslo ir praktikų jėgas.

Detalesnė informacija bei registracija į konferenciją bus paskelbta netrukus.
Sveikiname prisijungus prie Lietuvos psichologų sąjungos!
Ramūnę Vidžiūnienę, Maženą Vonsovič, Viktoriją Maslenikovą, Mariją Bagdonienę, Ernestą Vaivadaitę, Aušrą Agintaitę, Eveliną Boldarevą, Viktoriją Ivlevą, Eveliną Blažauskaitę, Dovilę Blėkaitytę.
Sveikiname 2017 m. sausio – balandžio mėn. prisijungusius prie Europos registruotų psichologų!
Ievą Vaskelienę, Vilmą Voišnienę, Liną Vaisetaitę, Jolitą Stočkuvienę.
Sekite naujienas FB
Tapkite LPS nariu
Susisiekite su mumis el. paštu
Lietuvos psichologų sąjunga              
A. Goštauto g. 8-215, Vilnius LT-01108                 
Įmonės kodas 190748553 
Telefonas: +370 673 31197 

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose