Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

Kviečiame į Lietuvos psichologų kongreso prieškongresinius seminarus


Primename, kad 2017 m. gegužės 11-13 d. Mykolo Romerio universitete vyks Lietuvos psichologų kongresas. Kviečiame dalyvauti šiame didžiausiame kasmetiniame psichologų renginyje ir prieš jį vyksiančiuose seminaruose gegužės 11 d., kuriuos ves dr. L. Mačiukaitė, P. Rakštikas, doc. dr. R. Bieliauskaitė kartu su Rasa Kardaite Vėlyviene ir Nerile Norkūne.

 

„Neuromokslu grįstas bendravimas su vaikais ir paaugliais“ (dr. Laura Mačiukaitė)


Seminaro metu sužinosite kaip vystosi vaikų ir paauglių smegenys. Kaip šie vystymosi etapai atsispindi vaikų ir paauglių elgsenoje. Kokie yra pagrindiniai vaikų ir paauglių poreikiai ir kaip juos tenkinti.  Atrasite būdus kaip kalbėtis su vaikais, kad jie jaustųsi suprasti.

Seminaro lektorė neurobiologė dr. Laura Mačiukaitė. Mykolo Romerio universiteto lektorė ir psichologijos laboratorijos vedėja. Sveikų žmonių emocinių ir kognityvinių reakcijų tyrinėtoja iš neuromokslo perspektyvos. Vaikų ir paauglių konsultavimo patirtį sukaupė savanoriaudama „Vaikų linijoje“.


·        Teorinė dalis.

 

Naujausių neuromokslinių tyrimų apie vaikų ir paauglių smegenų vystymosi etapus pristatymas. Paauglių brendimo poveikis smegenų aktyvumui ir elgsenai. Vaikų ir paauglių savivertė priklausomai nuo amžiaus.   

 

·        Praktinė dalis.

 

Šioje dalyje bus įmituojamas pokalbis su vaiku ir paaugliu. Pirmoje praktinio seminaro dalyje dalyviai įsivertins savo patirtį pokalbiuose su vaikais ir paaugliais. Dalyviai įsisvertins jų aplinkoje esančių vaikų ir paauglių poreikius. Ieškosime atsakymų kokios yra vaikų poreikių nepatenkinimo priežastys. Antroje seminaro dalyje dalyviai kurs gaires pokalbiams su vaikais ir paaugliais.

 

 

„Dėmesingas įsisąmoninimas (angl. Mindfulness) ir stresas: kaip sudėtinga gali tapti paprasta“ (Paulius Rakštikas)


Įtemptas gyvenimo tempas mums tampa neišvengiamas, nes turime daug tikslų ir norų, siekiame jų vis daugiau dirbdami ir skubėdami. Užsisuka nesibaigiantis ratas – norai skatina dirbti, pasiekti tikslai skatina siekti dar didesnių tikslų, o šie dar daugiau dirbti. Šiame procese stresas tampa tarsi gyvenimo fonu, kuris niekada nesibaigia. Dėmesingo įsisąmoninimo praktikos psichologijoje naudojamos jau maždaug pusę amžiaus ir jų populiarumas vis didėja įvairiausiose gyvenimo srityse.

Šio seminaro metu susipažinsime su dėmesingo įsisąmoninimo teoriniais pagrindais ir išbandysime tai praktiškai

 

„Netinkamo vaikų elgesio tikslai: žvilgsnis į tėvų konsultavimą iš individualiosios psichologijos perspektyvos“ (dr. Rasa Bieliauskaitė, Rasa Kardaitė Vėlyvienė, Nerilė Norkūnė)

 

Netinkamo vaikų elgesio tikslų supratimas padeda tėvams geriau suprasti savo ir vaiko vidinius patyrimus ir remiantis tuo formuoti kasdienio gyvenimo sanklodą bendradarbiaujant ir padrąsinant vieni kitus. Praktiniai užsiėmimai apie tai, kaip pažinti netinkamo elgesio tikslus tiek vaikų, tiek suaugusių poelgiuose ir kokia logika vadovaujantis ieškoti būdų, kaip jų išvengti. Seminarą organizuoja Individualiosios psichologijos institutas.



Data ir laikas: gegužės 11 d. 14.30-17.50 val.

 

Vieta: Mykolo Romerio universitetas, Ateities g. 20, Vilnius.


 

Registracija į prieškongresinius seminarus čia.

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose