Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

2017 vasaris


LPS naujienos I 2017 vasaris
Pastarųjų dienų aktualios paskatino svarstymus dėl psichologinių paslaugų prieinamumo šalyje​, keliant klausimus, ar pakanka psichologų. Vasario 24 d. SAM ministras A. Veryga, kalbėdamas apie savižudybių prevenciją, pabrėžė, kad „Šiuo metu psichologinės pagalbos prieinamumas tesiekia 5 procentus, o jos plėtrą stabdo vis dar nereglamentuotas psichologinės pagalbos teikimas. Todėl būtina paspartinti psichologų praktinės veiklos įstatymo projekto rengimą“. Lietuvos psichologų sąjunga palaiko išreikštas idėjas dėl Psichologų praktinės veiklos įstatymo priėmimo, psichologinių paslaugų kokybės užtikrinimo bei psichologinių paslaugų prieinamumo didinimo. 


LPS prezidentė doc. dr. Neringa Grigutytė
Už vaikystę be smurto
Lietuvos psichologų sąjunga išreiškė pritarimą, kad valstybė privalo pasirūpinti kiekvieno Lietuvos vaiko saugumu ir apsaugoti nuo visų rūšių smurto, bei pasirašė peticiją „Užtikrinkime saugią vaikystę kiekvienam vaikui". Dėkojame ir kiekvienam, asmeniškai pasirašiusiam šią peticiją – buvo surinkta daugiau nei 30 tūkstančių parašų. 2017 m. vasario 14 d. LR Seimo nariai vienbalsiai priėmė LR Vaiko teisių pagrindų įstatymo pakeitimus – uždraudė visų formų smurtą prieš vaikus ir fizinių bausmių taikymą.       
Peticija Dėl priedų skyrimo psichologams už darbą su specialiųjų poreikių mokiniais"
Lietuvos psichologų sąjungos Edukacinės psichologijos komitetas pritaria peticijai „Dėl priedų mokyklų psichologams už darbą su specialiųjų poreikių mokiniais". Kiekvienas mūsų asmeniškai galime pasirašyti peticiją: http://www.peticijos.lt/visos/72279
Sąjungos aktualijos
LPS narių suvažiavimas
2017 m. gegužės 12 d. (penktadienį) 15:30-17:00 val. Vilniuje, Mykolo Romerio universitete (Ateities g. 20) vyks Lietuvos psichologų sąjungos suvažiavimas.
Informuojame, jog arėjant Suvažiavimui bus pateikta jo programa, LPS Valdybos veiklos ir finansinė ataskaitos bei LPS komitetų ataskaitos. Remiantis LPS įstatais, LPS nariai turės galimybę išankstiniu būdu pareikšti savo nuomonę dėl LPS ataskaitų. Vėliausiai mėnuo iki Suvažiavimo bus atsiųsti išankstinio balsavimo biuleteniai.
Suvažiavimas vyks 7-ojo Lietuvos psichologų kongreso metu. Daugiau informacijos apie Kongresą, registraciją ir programą rasite čia.
LPS nariai pageidaujantys dalyvauti tik Suvažiavime ir nedalyvausiantys Kongrese, Kongresui registruotis ir dalyvio mokesčio mokėti neturi.
EuroPsy naujienos
Norime pasidžiaugti itin gausiu sertifikuotų Europos psichologų būriu Lietuvoje. Per 2016 metus buvo suteikti net 85 nauji EuroPsy sertifikatai. Sveikiname! Svarbu nepamiršti, jog EuroPsy sertifikatų suteikimo pereinamasis laikotarpis Lietuvoje trunka iki 2018 m. kovo 31 d. Iki to laiko vietoje prižiūrimos praktikos bus užskaitoma trijų metų trukmės patirtis per pastaruosius dešimt metų (srityje, kurioje siekiama gauti sertifikatą).
Informuojame, kad nuo kovo 1 d. keičiasi EuroPsy sertifikato mokestis į 100 EUR LPS nariams arba 140 EUR ne LPS nariams (iš kurių 25 EUR yra paraiškos administravimo mokestis).
Daugiau apie EuroPsy
Kviečiame teikti kandidatūras prof. A. Gučo vardo apdovanojimui
Lietuvos psichologų sąjunga (LPS) kviečia teikti kandidatus prof. A. Gučo vardo apdovanojimui. Apdovanojimas skiriamas psichologui(-ei), LPS nariui(-ei) ar jų grupei už asmeninę iniciatyvą ir pastangas siūlant bei profesionaliai įgyvendinant visuomenei ar psichologų bendruomenei reikšmingą idėją. Tai gali būti išreikšta kaip: visuomenei svarbios problemos iškėlimas ir būdų jai spręsti siūlymas; psichologinės pagalbos organizavimas ir/ar teikimas; psichologinis visuomenės švietimas. 
Iki kovo 1 d. dar galite teikti kandidatūras prof. A. Gučo vardo apdovanojimui.
Skaitykite daugiau...
Kuriama nauja LPS narių Facebook grupė
Informuojame, kad nuo kovo mėn. pradės veikti uždara LPS narių Facebook grupė. Visi LPS nariai gaus asmeninius kvietimus el. paštu prisijungti prie jos. Ši uždara Facebook grupė bus skirta tik LPS nariams dalintis aktualia psichologo darbui informacija, aptarti svarbius psichologo darbe kylančius klausimus, pranešti apie renginius, kurie gali būti įdomūs psichologams. Jeigu esate LPS narys ir negavote elektroninio kvietimo, prašome susisiekti elektroniniu paštulps@psichologusajunga.lt.
Kuriama funkcionali Psichologo paieškos sistema
LPS valdyba pritarė būtinybei atnaujinti LPS internetinį puslapį, pradedant nuo funkcionalios psichologų paieškos sistemos sukūrimo pagal psichologo specializaciją, teikiamas paslaugas, darbo pobūdį, vietovę ir kitus aktualius kriterijus. Psichologo paieškos sistema skirta visuomenei siekiant padėti surasti profesionalų psichologą bei užtikrinti kokybiškų psichologinių paslaugų prieinamumą. LPS nariai turės galimybę nemokamai skelbti informaciją apie save ir teikiamas paslaugas.

Kviečiame prisidėti prie sklandesnio ir greitesnio šios sistemos sukūrimo paremiant 2 % nuo savo gyventojų pajamų mokesčio (GPM).
Dėkojame!
Kviečiame skirti 2 %
Renginiai
Savižudybių prevencijos ASIST IR SafeTalk mokymai
2017 m. vasario mėn., įgyvendinant Vilniaus miesto savivaldybės savižudybių prevencijos 2016-2019 m. strategiją, prasideda savižudybių prevencijai skirti mokymai pagal ASIST ir SafeTalk programas. Lietuvos psichologų sąjunga, bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuru, kviečia LPS narius aktyviai dalyvauti šiuose mokymuose. Numatyta keliolika mokymų ciklų.
Skaityti daugiau
Diskusija Kas laukia organizacijų psichologų priėmus psichologų praktinės veiklos įstatymą?"
2017.02.28 | Vilnius
Skirtingoms ministerijoms svarstant psichologų praktinės veiklos įstatymo projektą (su projektu kviečiame susipažinti čia) sulaukiame klausimų, o kaip šis įstatymas paveiks organizacijų psichologų darbą?  Kaip įgyvendinti licencijavimo reikalavimus? Ar jie apskritai bus įgyvendinami organizacijų psichologams?
Diskusijoje dalyvaus LPS Psichologų veiklos reglamentavimo komiteto atstovai.
Skaityti daugiau
Būsimi renginiai
Kviečiame registruotis į LPK 2017
Mykolo Romerio universitetas (MRU) ir Lietuvos psichologų sąjunga (LPS) maloniai kviečia psichologus praktikus, mokslininkus ir kitus besidominčius specialistus į didžiausią kasmetinį psichologų renginį - Lietuvos psichologų kongresą, kuris 2017 m. gegužės 11-13 d. vyks Vilniuje. Pirmą kartą Lietuvos psichologų kongresas rengiamas Mykolo Romerio universitete!
 
Dalyvių registracija
                 
Kviečiame į mokymus psichologams „Kaip bendrauti su žiniasklaida?" Vilniuje
Mokymai psichologams „Kaip bendrauti su žiniasklaida?" sulaukė didelio susidomėjimo bei puikių atsiliepimų iš vasario 8 d. Vilniaus mokymų dalyvių, todėl bus kartojami.
Maloniai kviečiame į seminarą kovo 6 d. 17 val. Vilniaus universitete.
Kviečiame registruotis
Edukacinės psichologijos konferencija Švietimo sistemoje dirbančių psichologų parama edukacinei bendruomenei ir šeimai"
2017 m. balandžio 7 d.,  Vilniuje, Lietuvos edukologijos universitete (LEU), vyks VII-oji kasmetinė Lietuvos švietimo sistemoje dirbančių psichologų konferencija „Švietimo sistemoje dirbančių psichologų  parama edukacinei bendruomenei ir šeimai“. Konferencijoje psichologai mokslininkai ir praktikai bei psichoterapeutai pasidalins savo darbo patirtimi, įžvalgomis bei metodais, siekiant ugdymo bendruomenės narių gerovės. Plenariniame posėdyje mokslininkai ir psichologai profesionalai iš universitetų, institutų bei pedagoginių psichologinių tarnybų skaitys pranešimus, o antroje renginio dalyje veiks praktinio pobūdžio kūrybinės dirbtuvės. 
Maloniai kviečiame registruotis ir dalyvauti!
Konferencijos programa
REGISTRACIJA
Organizacinės psichologijos konferencija „Psichologas organizacijoje. Kuo vertinga darbuotojų įvairovė?"
Dirbi organizacijų psichologu, konsultantu, vadybininku ar tiesiog domiesi organizacine psichologija? Tuomet kviečiame dalyvauti jau VII-joje organizacinės psichologijos konferencijoje "Psichologas organizacijoje. Kuo vertinga darbuotojų įvairovė?".
 
Dėl vykstančios globalizacijos, visuomenės senėjimo, lygybės ir socialiai atsakingos politikos bei kitų pokyčių rinkoje, darbuotojų įvairovė yra labai aktuali šių dienų tema organizacijose. Tad konferencijoje kviesime plačiau susipažinti su darbuotojų įvairove, jos verte bei iššūkiais organizacijoje. Savo patirtimi dalinsis organizacijų atstovai ir psichologai.

 
Kviečiame registruotis
Jau žinoma pirmoji JMPK 2017 plenarinės sesijo pranešėja!
Biofizikos doktorantė, neurobiologijos magistrė ir psichologijos bakalaurė Aida Grabauskaitė skaitys pranešimą „Neurobiologija psichologui, psichologija neurobiologui".
„Žiūrėdamas į molekules ir elektrinius signalus, neurobiologas kartais gali pamiršti sielą. Domėdamasis sielos žaizdomis, psichologas kartais gali pamiršti fizinį kūną, kurio procesai taip pat veikia žmogaus psichikos sveikatą. O kas būtų, jei biologas su psichologu kalbėtųsi dažniau?".

Daugiau informacijos ir visas naujienas apie JMPK 2017 galite rasti konferencijos interneto svetainėje www.jmpk.fsf.vu.lt
Kviečiame dalyvauti konferencijoje Jau ne vaikas, bet dar nesuaugęs: paauglystės psichologiniai iššūkiai"
2017 m. balandžio 26 d. 10-16 val. Vilniaus universiteto Teatro salėje vyks konferencija „Jau ne vaikas, bet  dar nesuaugęs: paauglystės psichologiniai iššūkiai". Konferenciją  organizuoja Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Psichologinio konsultavimo ir mokymų centras drauge su Lietuvos psichologų sąjunga, Vaiko psichologinės gerovės komitetu.
Daugiau informacijos el. paštu  pkmc@fsf.vu.lt arba telefonu 8 5 2687254.
Kviečiame dalyvauti mokslinėje 27-oje ICCP pasaulinėje vaikų žaidimų konferencijoje
Maloniai kviečiame LPS psichologus dalyvauti mokslinėje 27-oje ICCP pasaulinėje vaikų žaidimų konferencijoje, kuri vyks 2017 metų birželio 15-17 dienomis Vilniuje. Konferenciją organizuoja ICCP (International Council for Children‘s Play) ir Lietuvos edukologijos universiteto Raidos ir ugdymo psichologijos katedra su Žaidimo tyrimų laboratorija. 
 
Detalesnė informacija...
Konferencijos puslapis internete
Europos psichologų kongresas 2017| The 15th European Congress of Psychoogy 2017
Europos psichologų kongresas 2017 | The 15th European Congress of Psychology 2017
2017 m. liepos 11 – 14 dienomis Amsterdame (Olandija) vyks 15-tasis Europos psichologų kongresas. Kongreso temos: gyvenimą keičiantys įvykiai; migracija, integracija, adaptacija; efektyvių psichologinių intervencijų organizavimas; visuomenės atsparumo stiprinimas; prevencija ir ankstyva intervencija; ir kt.
Kviečiame dalyvauti!
             
              
Daugiau informacijos...
Kviečiame dalyvauti konferencijoje Iššūkiai, geroji praktika ir ateities galimybės sveikatos apsaugos srityje"
Lietuvos psichologų sąjungos Klinikinės ir sveikatos psichologijos komitetas kviečia psichologus ir kitus specialistus dalyvauti konferencijoje „Iššūkiai, geroji praktika ir ateities galimybės sveikatos apsaugos srityje", kuri vyks 2017 m. spalio 2 d. Birštone, „Eglės" sanatorijoje.

Konferencija siekiame suburti klinikinius ir sveikatos psichologus, dirbančius tiek sveikatos apsaugos sistemoje, tiek privačioje praktikoje, bei paskatinti aptarti darbe kylančius iššūkius, dalintis gerąja patirtimi bei įžvalgomis, apsvarstyti galimybes gerinti visuomenės psichikos sveikatą bei psichologinę gerovę, apjungiant politikos, mokslo ir praktikų jėgas.

Detalesnė informacija bei registracija į konferenciją bus paskelbta netrukus.
Sekite naujienas FB
Tapkite LPS nariu
Susisiekite su mumis el. paštu
Lietuvos psichologų sąjunga              
A. Goštauto g. 8-215, Vilnius LT-01108                 
Įmonės kodas 190748553 
Telefonas: +370 673 31197 

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose