Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

2016 lapkritis


LPS naujienos I 2016 lapkritis
Lietuvos psichologų sąjunga, reaguodama į LR Seimo Sveikatos reikalų komiteto prašymą, pateikė savo poziciją ir pastabas dėl Psichologų praktinės veiklos įstatymo projekto Nr. XIIP-4553.
Nuoširdžiai dėkojame visiems LPS nariams, įsigilinusiems į Psichologų praktinės veiklos įstatymo projektą, ir aktyviai reiškusiems savo pastebėjimus bei pasiūlymus. Psichologų veiklos reglamentavimo komitetas išnagrinėjo ir apibendrino atsiųstus komentarus bei pagelbėjo rengiant LPS poziciją, kurią vienbalsiai patvirtino LPS Valdyba lapkričio 17 d. posėdyje. Su atsakymu LR Seimo Sveikatos reikalų komitetui dėl Psichologų praktinės veiklos įstatymo projekto Nr. XIIP-4553 galite susipažinti, paspaudę nuorodą.
Lietuvos psichologų sąjunga yra pasirengusi bendradarbiauti su LR Seimo Sveikatos reikalų komitetu tobulinant Psichologų praktinės veiklos įstatymą ir užtikrinant kokybiškų psichologinių paslaugų teikimą.



LPS prezidentė doc. dr. Neringa Grigutytė
2 procentų parama

2016 m. lapkričio 28d.  | Vilnius

Nuoširdžiai dėkojame visiems, skyrusiems 2 % gyventojų pajamų mokesčio Lietuvos psichologų sąjungai. Už  2015 metus gauta 166,76 EUR parama. Prioritetinėmis LPS veiklos kryptimis 2016-2017 metams išskirta profesinis teisinis reglamentavimas ir etikos kodekso atnaujinimas. Kur tiksliai panaudoti Jūsų skirtas lėšas bus nutarta artimiausiame LPS valdybos posėdyje.
Pasitarimas prezidentūroje dėl LR Švietimo įstatymo pataisų įgyvendinimo

2016 m. lapkričio 16 d.  | Vilnius

Lapkričio 16 d. LPS prezidentė dr. Neringa Grigutytė dalyvavo pasitarime Prezidentūroje, kuriame pradėta diskusija dėl Lietuvos Respublikos Prezidentės inicijuotų LR Švietimo įstatymo pataisų, kurios padės mažinti smurtą ir patyčias švietimo įstaigose, įgyvendinimo. Dėkojame Vaiko psichologinės gerovės ir Edukacinės psichologijos komitetams, taip pat dr. Robertui Povilaičiui, už rekomendacijas ir pasiūlymus LR Švietimo įstatymo pataisų įgyvendinimui. Sekantis susitikimas numatytas gruodžio 5 d.
LPS prezidentės dr. Neringos Grigutytės susitikimas su Klaipėdos krašto psichologais

2016 m. lapkričio 11 d.  | Vilnius

2016 m. lapkričio 11 d. įvyko LPS prezidentės dr. Neringos Grigutytės susitikimas su Klaipėdos krašto psichologais. Aptarus psichologų poreikius burtis į bendruomenę, dalintis aktualia informacija bei diskutuoti psichologams rūpimais klausimais, buvo priimtas sprendimas Facebook paskyroje sukurti Vakarų Lietuvos Psichologų Grupę. Kviečiame visus LPS narius, dirbančius Vakarų Lietuvoje, prisijungti prie šios grupės. Iniciatyvinės komandos vardu, skatiname būti aktyviems ir burti profesionalų, kuriančių erdvę vienas kito tobulėjimui, bendruomenę.
 
Lietuvos psichologų kongresas 2017: Psichologija tradicijų ir inovacijų sandūroje
 

2016 m. lapkričio 8 d.  | Vilnius

Tradicinis Psichologų kongreso siekinys - sutelkti skirtingų kartų ir patirties Lietuvos psichologus, paskatinti dalintis savo tyrimų rezultatais, patirtimi ir įžvalgomis, taip stiprinant profesionalų, mokslininkų ir praktikų, bendradarbiavimą bei įnašą sprendžiant visuomenei svarbias problemas.
Skaitykite daugiau...
Artimiausi renginiai
Kviečiame į diskusiją „Nuo idėjos iki instrumento: kas žinotina testų kūrėjams, leidėjams ir naudotojams?"

2016 m. gruodžio 2 d.  | Vilnius

Lietuvos psichologų sąjungos (LPS) Psichologinio įvertinimo ir testavimo komitetas maloniai kviečia į š.m. gruodžio 2 d. Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete įvyksiantį seminarą „Nuo idėjos iki instrumento: kas žinotina testų kūrėjams, naudotojams ir leidėjams?“, kurio metu šia tema diskutuosime su kartu su viešnia iš Lenkijos psichologinių testų laboratorijos- p. Joanna Stańczak ir Vilniaus universiteto leidyklos atstovais.
Skaitykite daugiau...
Kviečiame į kalėdinį LPS vakarėlį "Trumpos žalios LPS kalėdos"

2016 m. gruodžio 9 d.  | Vilnius

Registracija
Kitos naujienos
Kviečiame teikti pranešimų santraukas bei registruotis į 15 - ąjį Europos psichologų kongresą

2017 m. liepos 11 - 14 d.  | Amsterdamas

Lietuvos psichologų sąjunga (LPS) kartu su 15 - ojo Europos psichologų kongreso Moksliniu komitetu maloniai kviečia iki š.m. gruodžio 10 d. teikti pranešimų santraukas Europos psichologų kongresui, kuris įvyks 2017 m. liepos 11 - 14 d., Amsterdame, Olandijoje.

2017 - ųjų metų Europos psichologų kongreso tema: „Psichologijos vaidmuo sprendžiant didžiausius visuomenės iššūkius“. Dėl šios priežasties, Mokslinis Europos psichologų kongreso komitetas skelbia 5 pranešimų kryptis: 

 
1) gyvenimą keičiantys įvykiai: migracija, integracija, adaptacija;
2) efektyvios psichologinės intervencijos organizavimas;
3) visuomenės atsparumo stiprinimas, prevencija ir ankstyvoji intervencija;
4) meistriškumo skatinimas ir įtrauktumo į darbuotojų rinką didinimas;
5) technologijos ir kintantis elgesys.

 
 
Detalesnė informacija...
Pranešimai spaudai
Žurnalistams reikia psichologų, bet ar psichologams reikia žurnalistų?

2016 m. lapkričio 23d.  | Vilnius

Lapkričio 11 d. Kalipėdoje įvyko pirmoji ciklo „Kaip bendrauti su žiniasklaida“ paskaita, skirta psichologams. Psichologai – viena iš tų žmonių grupių, kuriems nereikia stengtis pritraukti žurnalistų dėmesio. Psichologai visuomet geidžiami žurnalistų pašnekovai, nes jie:
  • Žmonių sielų ekspertai, žinovai,
  • Patarėjai visais gyvenimo klausimais,
  • Gelbėtojai,
  • Traukėjai iš visokių krizinių situacijų,
  • Suvokiantys nesuvokiamą žmonių elgesį, mintis ir poelgius.
Skaitykite daugiau...
Norite įsitraukusių darbuotojų? Jums reikalingas individualus receptas
 

2016 m. lapkričio 2 d.  | Vilnius

Šiais metais Vilniaus universiteto organizacijų psichologės dr. Jurgita Lazauskaitė-Zabielskė, dr. Ieva Urbanavičiūtė ir dr. Rita Rekašiūtė Balsienė pradėjo įgyvendinti tyrimą, kuriuo siekia išsiaiškinti, kiek Lietuvos organizacijų darbuotojai yra įsitraukę į darbą. Tyrimas parodė, kad įsitraukimą veikia vadovo palaikymas ir jo teikiamas grįžtamasis ryšys, darbe turima galimybė tobulėti  ir pačiam planuoti bei atlikti savo darbą. 
Skaitykite daugiau...
Dr. Ieva Urbanavičiūtė, dr. Rita Rekašiūtė Balsienė, dr. Jurgita Lazauskaitė-Zabielskė.
 V. Jadzgevičiaus nuotr.
Kitos naujienos
Lapkričio 20 dieną minima Pasaulinė vaikų diena

2016 m. lapkričio 20 d.  | Vilnius

Lapkričio 20 dieną minima Pasaulinė vaikų diena. Lietuvos psichologų sąjunga prisijungia prie Europos psichologų asociacijų federacijos (EFPA) atkreipiant visuomenės dėmesį į vaikus, kurių vieni gyvena grožio kupiname pasaulyje, kiti – gimsta ir gyvena karo, migracijos ir kitų negandų apsuptyje. Vaikai – tai ir didžiausias resursas žemėje, ir didžiausias psichologų rūpestis. 
Skaitykite daugiau...
LPS biuro naujienos
Naujos LPS biuro darbuotojos

2016 m. lapkritis 25 | Vilnius

Informuojame, kad baigiantis darganotam rudeniui, Lietuvos psichologų sąjungos biure įvyko permainų – pasikeitė biuro darbuotojos. Nuo šiol į Jūsų skambučius atsakinės, narystę tvarkys, ir daugeliu kitų svarbių reikalų rūpinsis naujoji biuro administratorė – Greta Jusevič. Lietuvos psichologų sąjungos aktualijos Gretai ne naujiena – anksčiau ji savanoriavo organizuojant LPS renginius ir buvo aktyvi Lietuvos psichologijos studentų asociacijos (LiPSA) LEU filialo vicepirmininkė. LPS biurui nuo šiol vadovaus Aušra Naujokaitė. Lietuvos psichologų sąjungoje ji anksčiau kuravo EuroPsy sertifikatų išdavimą, organizavo tarptautinę IARLD konferenciją, dirbo projektų vadove.

Sveikiname prisijungusius prie Lietuvos psichologų sąjungos! 
Agnė Libikaitė, Božena Stankevič, Isidora Stonienė, Ivona Miloš, Jolanta Steiblytė, Lolita Cemnalianskienė, Natalija Norvilė, Violeta Katilienė. 

Sekite naujienas FB
Tapkite LPS nariu
Susisiekite su mumis el. paštu
Lietuvos psichologų sąjunga              
A. Goštauto g. 8-215, Vilnius LT-01108                 
Įmonės kodas 190748553 
Telefonas: +370 673 31197 

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose