Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

2016 gegužė



LPS naujienos I 2016 gegužė

Lietuvos psichologų sąjungos suvažiavime asociacijos prezidente išrinkta dr. Neringa Grigutytė
2016 m. gegužės 7 d. I Kaunas
2016 m. gegužės 7 d. vykusiame Lietuvos psichologų sąjungos suvažiavime 2016-2019 metų kadencijai LPS prezidente buvo išrinkta dr. Neringa Grigutytė, kuri pakeitė nuo 2010 metų Sąjungai vadovavusį dr. Evaldą Kazlauską.

Kandidatuoju į LPS prezidentus, nes man skauda. Rūpi. Man ne vis tiek, kas bus su psichologais ir psichologija Lietuvoje“ (Neringa Grigutytė, ištrauka iš LPS suvažiavimo, 2016). Būdama LPS prezidente stengsiuosi rūpintis psichologų profesijos teisiniu reglamentavimu, profesiniu tapatumu ir kvalifikacija, statusu visuomenėje. Taip pat siekčiau, kad LPS taptų artimesnė kiekvienam psichologui, nes tik dirbdami visi kartu galime tapti stipresniais. 
Doc. dr. Neringa Grigutytė yra klinikinė psichologė, psichoterapeutė, registruota EuroPsy psichologė, dirba Vilniaus universitete, Klinikinės ir organizacinės psichologijos katedroje. 

2016-2019 m. kadencijai patvirtinta nauja LPS valdybos sudėtis 
2016 m. gegužės 7 d. I Kaunas
LPS suvažiavimo metu kartu su LPS prezidente buvo išrinkti LPS valdybos nariai 2016-2019 metų kadencijai. Sveikiname naujai išrinktus LPS valdybos narius:
 
Jonas Eimontas - klinikinis psichologas, Vilniaus universiteto doktorantas, LPS Psichologų veiklos reglamentavimo komiteto narys.
Dr. Giedrė Genevičiūtė-JanonienėVytauto Didžiojo universiteto lektorė, LPS Oranizacinės psichologijos komiteto narė.
Goda KaniušonytėMykolo Romerio universiteto doktorantė, Nacionalinio EuroPsy suteikimo komiteto narė.
Doc. dr. Alfredas Laurinavičius Vilniaus universiteto Klinikinės ir organizacinės psichologijos katedros docentas, LPS Teisės psichologijos komiteto pirmininkas, LPS Psichologų veiklos reglamentavimo komiteto narys.
Dr. Jurgita Lazauskaitė-ZabielskėVilniaus universiteto lektorė ir tyrėja, LPS Organizacinės psichologijos komiteto narė.
Dr. Rytis PakrosnisVytauto Didžiojo universiteto Socialinių mokslų fakulteto prodekanas, lektorius, Nacionalinio EuroPsy suteikimo komiteto bei LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos praktikos komiteto narys. 
Doc. dr. Ala PetrulytėLietuvos edukologijos universiteto docentė, LPS Edukacinės psichologijos komiteto pirmininkė.  
Inga Truskauskaitė-Kunevičienė.- Mykolo Romerio universiteto doktorantė, Nacionalinio EuroPsy suteikimo komiteto pirmininkė. 

Nuoširdžiai dėkojame ankstesniam  LPS prezidentui dr. Evaldui Kazlauskui bei 2013-2016 metų kadencijos LPS valdybos nariams – prof. dr. dr. Romai Jusienei, dr. Viktorui Keturakiui, Aušrai Kurienei, doc. dr. Alfredui Laurinavičiui, dr. Jurgitai Lazauskaitei-Zabielskei, doc. dr. Daliai Nasvytienėi, dr. Ryčiui Pakrosniui, Robertui Petroniui – už darbą Lietuvos psichologų sąjungoje.

Lietuvos psichologų kongresas 2016
2016 m. gegužės 6-7 d. I Kaunas
Gegužės 6-7 d. Vytauto Didžiojo universitete, Kaune vyko Lietuvos psichologų kongresas "Psichologija: mokslu grindžiama praktika žmogui ir visuomenei".
Kongreso atidarymo metu už nuopelnus Lietuvos psichologijos mokslui ir praktikai buvo paskelbti LPS garbės nariai, kuriais tapo doc. dr. Antanas Valantinas ir doc. dr. Giedrė Butkienė. Šių metų prof. A. Gučo vardo apdovanojimą už reikšmingą indėlį į Lietuvos psichologiją pelnė prof. dr. Rita Žukauskienė. Kongrese taip pat buvo įteikti ir EuroPsy sertifikatai, šiuo metu vienijantys jau 100 registruotų Europos psichologų Lietuvoje.

Šių metu Lietuvos psichologų kongrese plenarinius pranešimus skaitė Lietuvos ir užsienio psichologijos specialistai, vyko simpoziumai, diskusijos bei pranešimai įvairiomis psichologams aktualiomis temomis. Kongreso pranešimų santraukų leidinį galima peržvelgti žemiau pateikiamoje nuorodoje.
Kongreso santraukų leidinys

Prof. A. Gučo vardo apdovanojimas skirtas prof. dr. Ritai Žukauskienei

2016 m. gegužės 6 d.  | Kaunas

2016 m. Profesoriaus Alfonso Gučo vardo apdovanojimas už reikšmingą indėlį į Lietuvos psichologiją skirtas prof. dr. Ritai Žukauskienei. Prof. A. Gučo vardo apdovanojimas skiriamas psichologui(-ei), LPS nariui(-ei) ar jų grupei už asmeninę iniciatyvą ir pastangas siūlant bei profesionaliai įgyvendinant visuomenei ar psichologų bendruomenei reikšmingą idėją. Sveikiname profesorę Ritą Žukauskienę gavus šį LPS apdovanojimą!

LPS garbės narių apdovanojimai 2016

2016 m. gegužės 6 d.  | Kaunas

Šiais metais LPS garbės nariais už nuopelnus Lietuvos psichologijai buvo paskelbti doc. dr. Giedrė Butkienė (žemiau kairėje) ir doc. dr. Antanas Valantinas (žemiau dešinėje). Sveikiname!

Psichologų veiklos reglamentavimo aktualijos

2016 m. gegužės 10 d.  |  Vilnius

2016 m. gegužės 10 d. LPS valdybos ir LPS Psichologų veiklos reglamentavimo komiteto narys Jonas Eimontas „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ kartu su Seimo nare Rimante Šalaševičiūte ir Lietuvos antstolių rūmų prezidiumo nare Svetlana Kastanauskiene diskutavo kaip psichologų veiklos įstatymo priėmimas prisidėtų prie veiksmingos psichologinės pagalbos praktikos šeimų bylose.. Klausyti laidos įrašą.
  
Skaityti daugiau...

LIPSA ir LiMSA konferencija "Žmogus, kurio nepažįsti" 

2016 m. gegužės 21 d.  |  Vilnius

Lietuvos psichologijos studentų asociacija (LiPSA) bendradarbiaujant kartu su Lietuvos medicinos studentų asociacija (LiMSA) gegužės 21 d. organizavo konferenciją pavadinimu "Žmogus, kurio nepažįsti". Šios tarpdisciplininės konferencijos metu studentai kvietė pasiklausyti psichologų, psichiatrų bei psichoterapeutų pranešimų apie įvairius psichikos sutrikimus: stresą, nerimą, depresiją, valgymo sutrikimus ir priklausomybę nuo alkoholio. 
  
Daugiau nuotraukų...

ARTIMIAUSI RENGINIAI
Diskusijos "Testai ir kiti psichologų kūriniai bei autorių teisės " tęsinys

2016 m. gegužės  30  d.  |  Vilnius

Šių metų gegužės 30 d. 15 val. Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete vyko antrasis psichologams praktikams ir mokslininkams skirtas susitikimas su teisės srities specialistais. Dalyvavimas diskusijoje yra nemokamas, maloniai kviečiame atvykti.
Daugiau apie diskusiją...

KITOS NAUJIENOS
Nemokama narystė LPS psichologijos magistrantūros studentams
 
Psichologijos magistrantūroje studijuojantys studentai prie Lietuvos psichologų sąjungos gali prisijungti nemokamai asocijuoto nario statusu. 100 proc. narystės mokesčio nuolaida taikoma visam antrosios pakopos studijų laikotarpiui. Šiuo metu Lietuvos psichologų sąjungoje yra apie 30 asocijuotų narių.
Daugiau apie narystę LPS...

Sveikiname prisijungusius prie Europos registruotų psichologų!
Violeta Bražiūnienė, Inga Norkutė-Mueck, Mirolanda Trakumaitė, Jolanta Masian, Gražina Liutkevičė, Dalia Saunorienė.



Sekite naujienas FB
Tapkite LPS nariu
Susisiekite su mumis el. paštu
Lietuvos psichologų sąjunga              
A. Goštauto g. 8-215, Vilnius LT-01108                 
Įmonės kodas 190748553 
Telefonas: +370 673 31197 

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose