Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

Mano išankstinės nuostatos arba kaip priartėti prie LGBT klientų?


Atlikus Psichologų ir LGBT* žmonių apklausą**, paaiškėjo, kad psichologams trūksta žinių arba jie nėra pasiruošę kalbėti apie specifinius LGBT asmenų išgyvenimus ir poreikius. Tik kiek daugiau nei pusė apklaustų psichologų jautėsi iš dalies pasiruošę teikti konsultacijas homoseksualiems ir biseksualiems žmonėms, ir tik trečdalis – translyčiams. Psichologų, kurie savo turimomis kompetencijomis jautėsi visiškai užtikrinti, tarp apklaustųjų buvo mažiau nei 11 proc. ir net 13 proc. terapeutų turi neigiamų nuostatų tikslinės grupės atžvilgiu.


Išankstinės psichologų nuostatos bei žinių trūkumas apriboja psichologinės paramos prieinamumą homoseksualiems, biseksualiems ar translyčiams asmenims Lietuvoje. Psichologus ir psichoterapeutus kviečiame į interaktyvų vienos dienos seminarą, kurio tikslas – didinti psichologų sąmoningumą ir skatinti kritinį mąstymą lytiškumo tema, didinti specialistų gebėjimus teikti kokybiškas psichologines paslaugas LGBT* žmonėms.


Seminaras skirtas psichologams ir psichoterapeutams, dirbantiems praktinį darbą su klientais.


Seminaro metu atsakysime į šiuos klausimus:

 

Kokios mano asmeninės nuostatos apie lyčių vaidmenis? 
Ką aš žinau apie lyties tapatybę? Kodėl kai kurie asmenys yra transseksualūs?
Ką turi žinoti atviras terapeutas? Patarimai ir rekomendacijos.
Ką galime padaryti, kad psichologų paslaugos būtų labiau prieinamos LGBT* asmenims?


Seminaro data ir laikas: 2015 07 17 d., penktadienis, 10:00‒17:00 val.

Registracija vyksta iki liepos 9 d.


Seminarą moderuos:


Vilma Gabrieliūtė ‒ edukologė, moderatorė ir žmogaus teisių aktyvistė, dirbanti Žmogaus teisių stebėjimo institute ir vadovaujanti VšĮ Įvairovės ir edukacijos namai. Ji rengia mokymų programas ir veda interaktyvius seminarus apie daugialypę diskriminaciją, lytiškumą, moterų įgalinimą, žmogaus teises, socialinę integraciją, seksualumą, lygias galimybes. Vilma yra projekto „Įvairi šeima“ (www.ivairiseima.lt) iniciatorė, ji aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje, atstovaujant pažeidžiamų grupių teises bei vykdydama sąmoningumo didinimo kampanijas.


Paulius Skruibis ‒ psichologas, turintis 12 metų konsultacinio darbo patirtį. Paulius taip pat vadovauja „Jaunimo linijai“ ir dėsto psichologijos studentams Vilniaus universitete bei būsimiems psichoterapeutams Humanistinės ir egzistencinės psichoterapijos institute. 2015 m. Paulius su kolegomis inicijavo psichologų ir LGBT* žmonių apklausas apie psichologines paslaugas, kurių rezultatus pristatė Lietuvos psichologų kongrese. Būtent diskusija apie šių apklausų rezultatus ir tapo postūmiu surengti šį seminarą.


Ieva Bieliauskienė psichologė-psichoterapeutė ir jungiškosios krypties psichoanalitikė, turinti 16 metų šio darbo patirtį. Ji taip pat veda mokymo seminarus ir supervizijas būsimiesiems psichoterapeutams ir dėsto psichologijos studentams Vilniaus universitete. Lyčių psichologija ji domisi nuo studijų laikų, yra parengusi įvairių straipsnių ir pranešimų bei vedusi seminarų šia tema, o savo daktaro disertacijoje tyrinėjo psichoterapijos proceso bei kliento lyties tapatumo sąsajas. 


Seminaro vieta: Vilniaus m. centras (apie tikslią vietą bus informuoti užsiregistravę dalyviai)


Seminaro kaina: 35 EUR. Lietuvos psichologų sąjungos nariams ‒ 25 EUR. Nuolaida taikoma specialistams, atvykstantiems iš kitų miestų (ne Vilniaus apskrities).  Pietūs į seminaro kainą nėra įskaičiuoti, pietauti bus galima artimoje kavinėje.


Registracijos anketa.


Seminaro dalyviams išduodami neformalaus ugdymo pažymėjimai.


*LGBTlesbietės, gėjai, biseksualūs ir translyčiai asmenys

**Apklausų rezultatai buvo pristatyti Lietuvos psichologų kongrese (2015 05 09) vykusioje diskusijoje „Ar tikrai susitinka psichologai ir LGBT klientai?“

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose