Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

Gegužės 8-9 dienomis LEU vyko penktasis Lietuvos psichologų kongresas


Gegužės 8-9 dienomis vyko jau penktasis Lietuvos psichologų kongresas, į kurį atvyko apie 200 dalyvių – įvairių sričių psichologų iš visos Lietuvos. Šiais metais Kongresą kartu su Lietuvos psichologų sąjunga organizavo Lietuvos edukologijos universitetas, kuriame sėkmingai ir įvyko renginys. Kongreso metu psichologai pristatė apie 80 pranešimų, dalyviai buvo kviečiami prisijungti prie diskusijų ar praktinių seminarų įvairiomis temomis, apimančiomis tiek raidos, organizacinės, klinikinės psichologijos sritis, tiek psichologijos tyrimų problematiką Lietuvoje. Psichologų kongresas unikalus tuo, kad vienija skirtingų sričių psichologus, suteikia galimybę susipažinti su įvairiomis psichologų aktualijomis, kas jau yra nuveikta, o kur dar verta tobulėti.


Plenariniai pranešimai taip pat palietė įvairias psichologijos sritis. Prof. Audronė Liniauskaitė pristatė laiko perspektyvos sampratą ir sąsajas su tokiais reiškiniais kaip psichologinė gerovė, psichoaktyvių medžiagų vartojimas ir rizikingas elgesys. Lietuvos edukologijos universiteto profesorius Pentti Hakkarainen supažindino su vaikų žaidimo svarba ir rekomendacija suaugusiems kuo daugiau žaisti su vaikais, nes tai skatina jų raidą. Organizacinės psichologijos atstovė doc. Dalia Bagdžiūnienė pristatė darbuotojų nesaugumo dėl darbo tyrimus Lietuvoje, kokios gali būti nesaugumo darbe raiškos ir kokią kainą organizacija gali už tai mokėti. Švedijos psichologų asociacijos prezidentas Anders Wahlberg savo pranešimo metu pasakojo, kokiu būdu psichologų bendruomenė ir visuomenė gali bendradarbiauti, kaip psichologinės žinios gali padėti spręsti visuomenės problemas.


Kongreso metu buvo įteikti EuroPsy sertifikatai, kurie pažymi europinį psichologo profesionalumo standartą. Lietuvoje per 2014-2015 metus  įteikti 47 EuroPsy sertifikatai.

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose