Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

Ukrainiečiai psichologai pradėjo teikti nemokamą emocinę pagalbą


Ukrainiečiai psichologai pradėjo teikti nemokamą emocinę pagalbą

 

Šių metų kovo pradžioje startavęs Lietuvos psichologų sąjungos (LPS) kartu su partneriais inicijuotas emocinės pagalbos projektas tęsia veiklą ir primena apie galimybę ukrainiečiams gauti nemokamas nuotolines konsultacijas su psichologu.


Šiuo metu konsultacijas teikia beveik 20 specialistų iš Lietuvos, o nuo projekto pradžios jau suteikta daugiau kaip 100 konsultacijų. Prie projekto neseniai prisijungė ir dvi ukrainietės psichologės – Lietuvoje apsistojusi Halyna ir Kijeve gyvenanti Liubovė. 


Lietuvos psichologų sąjungos (LPS) prezidentė Aina Adomaitytė mano, jog ukrainiečių specialistų prisijungimas prie projekto paskatins ukrainiečius drąsiau kreiptis emocinės pagalbos.


„Tai galimybė ne tik savo gimtają kalba gauti konsultacijas, bet ir iš savo tautiečio specialisto, kuris išgyvena tuos pačius stiprius jausmus.  Psichologinių konsultacijų tikslas: sudaryti galimybę išsikalbėti, priimti ir normalizuoti išgyvenimus, palaikyti ir stiprinti emociškai ir skatinti bet kokį funkcionavimą“, – teigia A. Adomaitytė.


Projektui pritraukta tarptautinė parama, kurią inicijavo „Rotary International Apygarda 1462“, vienijanti 59 Lietuvoje veikiančius Rotary klubus, atvėrė galimybę išplėsti psichologinę pagalbą ukrainiečių šeimoms bei ukrainiečiams psichologams tęsti profesinį kelią.


Ukrainiečiai, turintys psichologo kvalifikaciją ir norintys tęsti profesinę veiklą, kviečiami kreiptis į LPS lps@psichologusajunga.lt.


Patvirtinus kvalifikaciją, ukrainiečiai specialistai kviečiami jungtis prie manodaktaras.ltplatformos ir teikti psichologinę pagalbą tautiečiams, o už suteiktas konsultacijas, kaip ir kitiems pagalbą teikiantiems specialistams, mokamas atlygis.


Tarptautinį Globalios Dotacijos projektą   parėmė Rotary Apygardos  iš JAV, Suomijos, Islandijos, Norvegijos, Švedijos – Latvijos, taip pat – Kauno, Rygos, Sopoto, Bolonijos, Čikagos lietuvių ir kiti JAV klubai, paramą skyrė tarptautinis Rotary fondas.


Lietuvos Rotary atstovas Vygintas Grinis pažymi, kad Lietuvos Rotary Apygarda teikia humanitarinę pagalbą Ukrainos ligoninėms, dovanoja automobilius, gaisro gesinimo mašinas, remia karių reabilitaciją ir ukrainiečių mokyklas Lietuvoje. Bendradarbiaujant Rotary ir LPS, Anykščiuose ir Trakuose sukurtos sąlygos dirbti ukrainietei psichologei, kuri konsultuoja  savo tautiečius.


Globalios Dotacijos projekto rėmuose nesenai baigėsi Traumos įveikos metodų mokymai, kuriuose dalyvavo 17-os Lietuvos ir Ukrainos mokyklų mokytojai ir psichologai, kurie dirba su pažeistais vaikais.


Užsiregistruoti nemokamai psichologinei pagalba galima čia: manodaktaras.lt/slava-ukraini.



 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Naudinga informacija
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose