Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

LPK 2022   /   Pranešimų santraukų teikimas  /   LPK 2022 organizatoriai  /   LPK 2022 vieta ir kontaktai   /   LPK 2022 dalyvių registracija  /   Plenariniai pranešimai  /   LPK 2022 programa  /   LPK 2022 prieškongresiniai seminarai  /   LPK 2022 socialinė programa  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

LPK 2022 prieškongresiniai seminarai


LPK 2022 prieškongresiniai seminarai vyks balandžio 25-27 dienomis. Jie yra nemokami, bet būtinos atskiros registracijos į kiekvieną iš jų. Renginiai vyks gyvai Kaune, Jonavo g. 66, išskyrus diskusiją apie lytiškumą (užsiregistravusieji gaus nuorodą prisijungimui).


----------

PIRMADIENIS Balandžio 25 d. 18:00 val. (internetu)


Nuotolinė diskusija „Kaip mums, tėvams, kalbėtis lytiškumo temomis su savo vaikais 


Svarbu, kad į visus kylančius klausimus vaikai gautų atsakymus iš artimos ir patikimos aplinkos. Siekiant suprasti, kaip kalbėtis lytiškumo temomis, Vytauto Didžiojo universitetas kartu su Lietuvos psichologų sąjunga kviečia dalyvauti 2022 m. balandžio 25 d. 18 val. vyksiančioje nuotolinėje diskusijoje „Kaip mums, tėvams, kalbėtis lytiškumo temomis su savo vaikais?“.  

Diskusiją moderuos Miglė Motiejūnė  psichologė, kartu su kolegomis įkūrusi iniciatyvą „Sąmoninga šeima“, psichologų sąjungos narė ir Vilniaus kolegijos ir LCC universiteto lektorė, vedanti mokymus bei rašanti straipsnius psichologinės sveikatos temomis.  


Diskusijoje dalyvaus Akvilė Giniota ir Renata Šakalytė-Jakovleva.  

Akvilė Giniota VU Ugdymo mokslų instituto doktorantė ir lytiškumo ugdymo specialistė, rašanti Facebook blogą „Ne Kopūstų Vaikai“.  

Renata Šakalytė-Jakovleva – žurnalistė, TV ir internetinių laidų vedėja bei kūrėja. Domisi įvairiomis temomis, bet ypač socialinėmis, žmogaus teisių, psichologijos, tėvystės bei vaikų auklėjimo. Su vyru augina dvi dukras – aštuonerių Elzę ir beveik šešerių Sofiją.  

Diskusijos metu bus aptariama, kaip kalbėtis lytiškumo temomis, todėl visi susidomėję kviečiami užduoti jiems aktualius klausimus šioje nuorodoje: shorturl.at/lpFS6 arba sli.do  platformoje įrašant kodą #280528.   

Diskusija vyks nuotoliniu būdu Zoom platformoje.   


----------
ANTRADIENIS Balandžio 26 d. 206 a. 15:00 val.


Lektorius Matthew Bartolo (Malta)

Seminaras – "Lessons from running a Sex Clinic for 10 years" 


Data - balandžio 26 d. 15-17 val.;
Vieta - Jonavos g. 66, 206 a. Kaunas.


Renginys nemokamas. Renginys skirtas medicinos psichologams ir kitiems sveikatos priežiūros specialistams. Bus išduodami kvalifikacijos kėlimą patvirtinantys pažymėjimai (2 val.).

Registracijos nuoroda


Anotacija: What have we learnt from 10 years of running the only sex clinic in Malta?  What type of issues do we get referred to the clinic?  Have sexual dysfunctions changed along the years? How do we work interdisciplinary with our clients?  How do medical professionals and talking therapies work efficiently together?

During this workshop we will be discussing complex cases, and more common ones.  The participants will also have a chance to get their own cases to get supervised.  By the end of the workshop participants would have gotten a clear idea of how the Sex Clinic is run and had time to learn practical techniques. 

 

----------
ANTRADIENIS Balandžio 26 d. 206 a. 17:00 val.



Lektorės Dileta Tindžiulienė, dr. Jurga Misiūnienė, Nida Juozaitienė, Laima Daukšytė-Koncevičienė
Seminaras – "Tarptautinė gabių vaikų ugdymo programa ,,Gifted“: Lietuvos ir Izraelio patirtis" 


Data - balandžio 26 d. 17-19 val.;
Vieta - Jonavos g. 66, 206 a. Kaunas.


Renginys nemokamas. Bus išduodami kvalifikacijos kėlimą patvirtinantys pažymėjimai (2 val.).

Registracijos nuoroda (vietų skaičius ribotas)

  

Seminaro metu trumpai aptariama gabių mokinių ugdymo situacija Lietuvoje ir Izraelyje, atskleidžiant Izraelio patirties pritaikymą Tarptautinėje gabių mokinių ugdymo programoje ,,Gifted“ Lietuvoje. ,,Gifted“ programą jau antrus mokslo metus lanko gabūs vaikai iš visos Lietuvos, tad programos koordinatorė, psichologė ir mokytojų komanda pasidalins ne tik tuo, ko programoje yra siekiama, bet ir jau įgyta patirtimi bei idėjomis ateičiai. Lektorės kvies seminaro dalyvius iš arčiau susipažinti su pagrindiniu ,,Gifted“ siekiu: kurti visapusišką ir komandos (administracijos, psichologo, pedagogo, vaiko ir jo tėvų) bendradarbiavimu grįstą gabaus vaiko ugdymo pavyzdį. 


----------
TREČIADIENIS Balandžio 27 d. 108 a. 15:00 val.


Lektorės doc. dr. Aurelija Stelmokienė, doc. dr. Loreta Gustainienė, doc. dr. Kristina Kovalčikienė, dr. Giedrė Genevičiūtė-Janonė
Seminaras – “Darbuotojų psichologinė gerovė”


Data – balandžio 27 d. 15-17 val.;
Vieta – Jonavos g. 66, 108 a. Kaunas


Renginys nemokamas. Renginys skirtas medicinos psichologams ir kitiems sveikatos priežiūros specialistams. Bus išduodami kvalifikacijos kėlimą patvirtinantys pažymėjimai (2 val.).

Registracijos nuoroda


Anotacija: seminaro metu lektorės supažindins su originaliu integruotu DARBUOTOJŲ psichologinės gerovės modeliu bei pasidalins patirtimi, kaip darbuotojų iniciatyva, susijusi su psichologine gerove, gali tapti organizacijos strategijos dalimi. Bus aptariamas organizacijos rūpinimasis darbuotojų psichologine gerove kaip nuoseklus tęstinis procesas, kuriame svarbi stebėsena, intervencija ir grįžtamasis ryšys. Lektorės apžvelgs, kaip šiame procese atsiskleidžia organizacinių psichologų kaip vertės kūrėjų vaidmuo. Seminaro metu, panaudojant žaidybinimo elementus, dalyviai bus kviečiami pažinti, įsitraukti į diskusijas ir kartu konstruoti savo darbuotojų psichologinės gerovės sampratą.


----------

TREČIADIENIS balandžio 27 d. 108 a. 17:00 val.


Lektorė dr. Raimonda Petrolienė
Seminaras – “Motyvuojantis pokalbis – asmens motyvacijos „žadintojas“


Data – balandžio 27 d., 17-19 val.;
Vieta - Jonavos g. 66, 108 a. Kaunas


Renginys nemokamas. Renginys skirtas medicinos psichologams ir kitiems sveikatos priežiūros specialistams. Bus išduodami kvalifikacijos kėlimą patvirtinantys pažymėjimai (2 val.).

Registracijos nuoroda (vietų skaičius ribotas)

Anotacija: Motyvuojančio pokalbio (angl. Motivational interviewing) samprata išsivystė iš alkoholiu piktnaudžiaujančių pacientų gydymo patirties, kurią pirmą kartą aprašė psichologas, psichiatras prof. W. R. Miller (JAV) 1983 m. Pagrindinę koncepciją W. R. Miller vėliau išplėtojo kartu su klinikiniu psichologu, visuomenės sveikatos specialistu prof. S. Rollnick (1991), išsamiau aprašydami klinikines motyvuojančio pokalbio procedūras. Autoriai pristato, jog motyvuojantis pokalbis yra į asmenį orientuotas konsultavimo stilius, kuriuo siekiama išspręsti su pokyčiu susijusį ambivalentiškumą ir tokiu būdu sužadinti paties asmens motyvaciją elgesio pokyčiams.

Motyvuonačio pokalbio konsultavimo metodas mokslinėje literatūroje yra dažnai minimas tarp sveikatai nepalankaus elgesio intervencinių priemonių, o metodo veiksmingumas vis dažniau atsiskleidžia įvairaus elgesio pokyčių srityje, kadangi jis stiprina asmenų pasitikėjimą savimi, pasirengimą keisti su sveikata susijusį elgesį ir motyvaciją. Metodas sėkmingai pritaikomas ne tik priklausomybių intervencijose, bet ir kitose srityse, tokiose kaip sveikatos priežiūros sitema, mokyklos, probacijos įstaigos ir kt.

Seminaro metu susipažinsime su motyvuojančio pokalbio teorinėmis prielaidomis, veikimo mechanizmu bei praktiškai išmėginsime kai kuriuos motyvacijos sužadinimo metodus.


 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose