Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Nuotoliniai mokymai  /   SAVIŽUDYBĖS GRĖSMĖJE ESANTYS BEI SAVE ŽALOJANTYS VAIKAI IR PAAUGLIAI: PSICHOLOGINĖ PAGALBA NUOTOLINIU BŪDU  /   BDAR: ką turi žinoti psichologai?  /   AŠ TAU – PING, TU MAN – PONG: kaip psichologams bendrauti su žiniasklaida?  /   Tėvų konsultavimo praktiniai aspektai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

AŠ TAU – PING, TU MAN – PONG: kaip psichologams bendrauti su žiniasklaida?


AŠ TAU – PING, TU MAN – PONG: kaip psichologams bendrauti su žiniasklaida?

2 valandų žurnalisto Igno Krupavičiaus nuotolinė paskaita


KADA: 2020 m. balandžio 30 d., ketvirtadienį, 17.00-19.00 val. 

KAINA: 15 Eur (LPS nariams), 25 Eur (ne LPS nariams)

REGISTRACIJA: https://bit.ly/3aa4Xym

 

Pandemijos laikotarpiu išaugo poreikis psichologų, kurie pakomentuotų naujienas, pasidalintų savo ekspertine nuomone, naudingais patarimais, nuramintų žmones. Esame raginami būti aktyvūs, savo žiniomis ir patirtimi prisidėti prie pandemijos pasekmių psichinei sveikatai mažinimo. Tačiau psichologams svarbu pasiruošti tinkamai bendrauti su žiniasklaida. Šio renginio metu LRT laidos „Labas rytas, Lietuva“ vienas iš vedėjų Ignas Krupavičius atsakinės į Jūsų klausimus. Ignas kalba – ping, o Jūsų klausimas Ignui – pong. Taip ping-pong formatu ir bendrausime. Užduosime iš anksto paruoštus Jums aktualius klausimus. Taip pat bus galimybė užduoti klausimus renginio metu.

Dalinamės LPS narės, psichologės Aušros Mockuvienės atsiliepimu po renginio apie psichologų bendravimą su žiniasklaida, kuris padrąsins jus daugiau domėtis šia tema:

 

„Pirmas skaudus dalykas, kuris man pačiai labai gerai paaiškėjo ir badė akis – kad mes, psichologai kaip bendruomenė dar labai nesubrendę. Skubam skųstis žurnalistais, kurie nemandagūs, nepagarbūs, iškraipo tekstą, mus skubina, užduoda „durnus“ klausimus ir nori neaišku ko (ir visa tai taip pat tiesa). Tačiau labai lengva pamiršti, kad mes šioje istorijoje taip pat turime savo dalį. Jei nesigiliname ar tiesiog nustojame bendrauti po prastų patirčių, mes netenkame galimybės suprasti ir subręsti šioje srityje, o žurnalistai netenka galimybės išmokti mūsų profesijai būdingų niuansų.

 

Atrodo, kad mes, psichologai, kol kas esame labai užsidarę, išsigandę ir supykę. Sėdime savo kabinetuose ir manome, kad jau mums tie žurnalistai tikrai nereikalingi. O žurnalistai desperatiškai ieško paaiškinimų įvairiausiems pasaulyje vykstantiems dalykams ir bando turimais būdais (net jei jie nesėkmingi) mus pasiekti.

 

Kolegas kviečiu dar kartą giliai įkvėpti oro ir pakurstyti viltį, kad susikalbėti įmanoma. Ir pati supratau, kad tikrai verta mažiau galvoti apie tai, ką man turi ir privalo žurnalistai, kaip jie turėtų laiku man paskambinti, kaip turėtų mokėti gražiai ir aiškiai paklausti ir kaip ypatingai mane pagerbti bei suprasti, kad apskritai teikiuosi su jais bendrauti. 

 

Tad kodėl psichologams reikia bendrauti su žurnalistais?

 

Nes mes turime ką pasakyti, nes mūsų žinios gali padėti, paguosti, nuraminti, normalizuoti, nukreipti, paaiškinti ir padėti išbūti su sunkiais ir gąsdinančiais dalykais. Galime išlįsti iš savo kabinetų, nusileisti iš savo padebesių ir kalbėtis su žmonėmis žmonių kalba.“

 

Mokymų dalyviams bus išduodami elektroniniai kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai.

 

Informaciją apie prisijungimą prie nuotolinių mokymų atsiųsime užsiregistravusiems mokymų dalyviams.

 

Renginio organizatorius:

Lietuvos psichologų sąjunga

jokubas@psichologusajunga.lt 

+370 673 31197

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose