Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

2020 kovas


LPS naujienos I 2020 kovas

 

Daug pasakyta apie tai, kas vyksta, apie tai, kuo gyvename. Nemažai bendrumų, bet tuo pačiu ir kiekvienam skirtingai. Ką reiškia šiuo laikotarpiu vadovauti Lietuvos psichologų sąjungai? Tai lyg važinėtis amerikietiškais kalneliais. Kas tai darė, žino apie ką kalbu. Prie starto esi visiškai ramus ir net kiek džiaugsmingas, kad turėsi galimybę išbandyti trasą. Pajudėjus imi kilti aukštyn – džiaugsmingumas didėja, o pasiekus kalnelio viršūnę jis net perauga į lengvą euforiją. Staiga – kritimas žemyn. Nerimas, abejonė, jausmas, kad nieko negali kontroliuoti. Bet netrukus – vėl aukštyn ir yra laiko atsikvėpti. Žemyn – aukštyn- žemyn... Mintys apie tai, kiek laiko tai tęsis, ar tikrai įveiksi trasą. 

Tikėjimo ir stiprybės suteikia nuolat gaunama kolegų žinia ,,Mes kartu“, ,,Bet kuriuo metu gali kreiptis pagalbos“ ir rūpesčio pripildyti klausimai ,,Kaip visame tame išgyveni?“, ,,Ar randi laiko pailsėti?“. Kaip ir Jūsų laiškai su prašymais padėti ar palaikyti. Ir dar įvairių tarnybų, visuomenės bei kitų specialistų rodomas pasitikėjimas LPS. Tokį stiprų organizacijos vertinimą nepaprastai gera jausti. Nuolat mintyse dėkoju buvusiems LPS prezidentams, valdybai, nariams už indėlį stiprinant ir saugant LPS vardą, biuro vadovui ir administratorei už darnų darbą ir supratingumą. 

Jaučiu didžiulį pasididžiavimą tuo, jog esu šioje organizacijoje. Ir esu laiminga, kad esu kartu su Jumis. Net neabejoju, kad Lietuvos psichologų sąjunga išgyvens šį laikotarpį dar labiau sustiprėjusi, susitelkusi ir pasirengusi naujiems darbams. Ačiū visiems. Sveikatos Jums iš Jūsų artimiesiems.

Su širdingais linkėjimais,

LPS prezidentė Valija Šap
 

 

Kviečiame 1,2% gyventojų pajamų mokesčio skirti LPS

Kiekvienas iš mūsų iki š.m. gegužės 1 d. turi nuspręsti, kam pervesti 1,2 proc. gyventojų pajamų mokesčio. Kviečiame juos panaudoti prasmingai ir paramą skirti Lietuvos psichologų sąjungai. Jūsų parama mums būtų vertinga pagalba stiprinant LPS bendradarbiavimą su EFPA, EuroPsy sertifikavimo tęstinumo užtikrinimui, palankesnių sąlygų kvalifikacijos kėlimui LPS nariams sudarymui. 

Sukūrėme Jums aiškias nuorodas, kaip lengvai ir greitai skirti paramą.

 

 

Kviečiame pratęsti narystę LPS 2020-iems metams

Dėkojame ir džiaugiamės, kad 2019 m. buvote Lietuvos psichologų sąjungos (LPS) nariu (-e)!

Kviečiame Jus pratęsti metinę narystę LPS 2020-iems metams ir toliau naudotis LPS narystės privalumais.

Sumokėti m
etinį narystės mokestį (30 eurų) galite visą balandžio mėn. Nesumokėjus mokesčio Jūsų narystė bus sustabdyta, t.y. negalėsite naudotis LPS nariams skirtomis paslaugomis.

 

 

Aktualijos

 

Konsultavimas karantino metu

Savo internetiniame puslapyje nuolat atnaujiname aktualią informaciją psichologams ir kitiems psichikos sveikatos specialistams apie konsultavimą karantino laikotarpiu.

 

 

Savižudybių prevencijos darbo grupės pasitarimas

2020 m. kovo 31 d. įvyko LR Sveikatos apsaugos ministro suburtos darbo grupės savižudybių prevencijos planui parengti posėdis. Posėdyje dalyvavo keturi LPS nariai: prezidentė Valija Šap, valdybos narys Jonas Eimontas, Ieva Kerzaitė ir Laura Digrytė. 

 

 

Parengtos rekomendacijos ugdymo įstaigų psichologams

LPS Edukacinės psichologijos komitetas parengė rekomendacijas ugdymo įstaigų psichologams dėl psichologinio konsultavimo bei emocinio palaikymo pagalbos karantino sąlygomis.

 

 

LR SAM įvyko nuotolinis posėdis dėl medicinos psichologų darbo karantino metu

2020-03-26 įvyko nuotolinis posėdis, organizuotas Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos Psichikos sveikatos skyriaus, kuriame dalyvavo LPS prezidentė Valija Šap, LPS Krizių ir katastrofų psichologijos komiteto pirmininkė prof. dr. Nida Žemaitienė, LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos komiteto pirmininkė Ieva Salialionė. Posėdžio metu svarstyta, kaip turėtų būti organizuojamas medicinos psichologų darbas karantino metu. Sutarta parengti rekomendacijas asmens sveikatos priežiūroms įstaigoms.

 

LRT eteryje - daugiau dėmesio gyventojų psichinei sveikatai

 

Reaguojant į ekstremaliąją situaciją LRT kartu su psichikos sveikatos profesionalais atkreipia dėmesį į tai, kad susidariusi situacija daro neigiamą įtaką gyventojų psichologinei sveikatai ir kviečia juos aktyviau pasirūpinti savimi. Nuo šios savaitės visose LRT platformose – radijuje, televizijoje ir naujienų portale – bus skiriama daugiau dėmesio šiai temai, dalinamasi profesionaliomis įžvalgomis ir patarimais, kaip nepasiklysti savyje ir tarp keturių sienų.

 

Karantino metu psichologė pagalba bus teikiama nuotoliniu būdu

 

LR SAM informuoja, kad karantino metu psichologinė pagalba bus teikiama nuotoliniu būdu.

 

LPS Krizių ir katastrofų psichologijos komitetas kreipėsi į Valstybinį ekstremalių situacijų centrą

 

LPS Krizių ir katastrofų psichologijos komitetas kreipėsi į Valstybinį ekstremalių situacijų centrą ir atkreipė dėmesį į tai, kad psichologinė pagalba žmonėms ir dėmesys psichikos sveikatai turėtų būti integrali pasirengimo ekstremalių situacijų valdymui dalis.

 

EFPA žinutė: psichologai, būkime aktyvūs!

 

Europos psichologų asociacijų federacija (EFPA) primena, kad koronaviruso sukelta situacija dabar yra pagrindinė visuomenės sveikatos problema visoje Europoje ir ragina psichologus būti aktyviais.

Šiuo laikotarpiu psichologai skatinami prioritetu laikyti savo psichologinių žinių panaudojimą, siekiant informuoti visuomenę apie ekstremalią situacija, susijusią su COVID-19, kad būtų išvengta perdėto nerimo ir būtų emociškai palaikomi žmonės, kurie yra užsikrėtę virusu.

 

LPS Krizių ir katastrofų psichologijos komiteto pirmininkė prof. N. Žemaitienė kreipėsi į žiniasklaidos atstovus

 

 

Rekomendacijos, kaip saviizoliacijos laikotarpiu palaikyti gerą psichologinę savijautą

Kylant naujojo koronaviruso grėsmėms ir šalyje paskelbus karantiną, daugelis žmonių lieka namuose. Tai labai svarbu siekiant apsaugoti savo, artimųjų ir visuomenės sveikatą. Tačiau šiuo laikotarpiu ne mažiau svarbu ir vidinė žmonių būsena, nusiteikimas ir emocinis stabilumas. Lietuvos psichologų sąjungos Krizių ir katastrofų psichologijos komiteto pirmininkė, visuomenės sveikatos mokslų daktarė, profesorė Nida Žemaitienė ir Lietuvos psichologų sąjungos prezidentė Valija Šap pateikė rekomendacijas, kaip šiuo saviizoliacijos laikotarpiu palaikyti gerą psichologinę savijautą.

 

 

Aptarti ekstremaliąją padėtį susitiko LPS ir LR SAM atstovai

2020 m. kovo 5 d. su LR Sveikatos apsaugos ministru, Valstybės ekstremalių situacijų centro vadovu Aurelijumi Veryga susitiko LPS prezidentė Valija Šap ir LPS Krizių ir katastrofų psichologijos komiteto pirmininkė prof.dr. Nida Žemaitienė.

 

 

Kovo mėnesis - sąmoningumo didinimo mėnesis BE PATYČIŲ

2020 m. kovo mėn. skelbiamas Sąmoningumo didinimo mėnesiu BE PATYČIŲ. Lietuvos psichologų sąjungos prezidentė išsiuntė laišką šios idėjos įgyvendintojams ir dalyviams.

 

 

Būsimi renginiai

LPS perkelia suplanuotus renginius

 

Atsižvelgiant į paskelbtą ekstremaliąją situaciją dėl koronaviruso pandemijos, Lietuvos psichologų sąjungos valdyba priėmė sprendimą perkelti organizuotus renginius.

 

LPS pradeda nuotolinių mokymų ir diskusijų ciklą

 

Lietuvos psichologų sąjunga parengė nuotolinių mokymų ir supervizijų ciklą psichologams aktualiomis temomis. Dalindamiesi savo žiniomis ir patirtimi ieškosime atsakymų į šio laikmečio iškeltus klausimus, o surinktas lėšas skirsime LPS puslapio atnaujinimui.
 
Netrukus pristatysime daugiau mūsų parengtų nuotolinių mokymų ir supervizijų.

 

Tarptautiniai renginiai

 

International Congress of Psychology 2028

Tarptautinis psichologijos kongresas 2028 m. Melburne, Australijoje.

 

The 32th International Congress of Psychology

 

32-tas tarptautinis psichologijos kongresas 2021 m. liepos 13-23 d. Prahoje, Čekijoje.

Atkreipkite dėmesį, kad pasikeitė renginio data.

 

Sveikiname prisijungus prie Lietuvos psichologų sąjungos!

Ingą Lukšaitę-Samaitienę, Ramintą Bartusevičienę, Justą Kupčinską, Svetlaną Maliuševskają, Gerdą Sakalauskaitę, Ingridą Karmazaitę-Karnackienę, Rūtą Dirkstienę, Ritą Petrušinienę.

 

 

Lietuvos psichologų sąjunga              

Naugarduko g. 34, Vilnius LT-03228               

Įmonės kodas 190748553 

 

http://www.psichologusajunga.lt
El. p.: lps@psichologusajunga.lt

Telefonas: +370 673 31197 

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose