Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

LRT eteryje – daugiau dėmesio gyventojų psichinei sveikata


Šaliai įžengus į antrą karantino savaitę visuomeninis transliuotojas LRT kartu su psichikos sveikatos profesionalais atkreipia dėmesį į tai, kad susidariusi situacija daro neigiamą įtaką gyventojų psichologinei sveikatai ir kviečia juos aktyviau pasirūpinti savimi. Nuo šios savaitės visose LRT platformose – radijuje, televizijoje ir naujienų portale – bus skiriama daugiau dėmesio šiai temai, dalinamasi profesionaliomis įžvalgomis ir patarimais, kaip nepasiklysti savyje ir tarp keturių sienų.

 

„Psichologinė pagalba žmonėms ir dėmesys psichikos sveikatai turėtų būti integrali pasirengimo ekstremalių situacijų valdymui dalis. Daugelio šalių patirtis rodo, kad tai yra viena esminių sąlygų, padedančių visuomenei sėkmingai atkurti pusiausvyrą, prisitaikyti prie pasikeitusios situacijos ir išsaugoti stabilumą. Žiniasklaidos priemonės yra atsakingos už informacijos visuomenei teikimą tokiu būdu, kuris neturėtų neigiamo poveikio žmonių psichologinei sveikatai. Lietuvos psichologų sąjunga yra pasirengusi bendradarbiauti ir prisidėti prie šalies gyventojų psichinės sveikatos stiprinimo“, – sako vieno iš LRT partnerių Lietuvos psichologų sąjungos prezidentė Valija Šap.

 

Pasak LRT generalinės direktorės pavaduotojo Gyčio Oganausko, nacionalinis transliuotojas turi misiją ne tik teikti objektyvią ir patikimą informaciją apie įvykius šalyje bei pasaulyje, bet ir prisidėti prie bendros visuomenės gerovės. „Jau praėjusią savaitę pristatėme specialų edukacinį turinį namuose likusiems moksleiviams, atrinkome specialų LRT mediatekos turinį įvairių interesų žmonėms. Suprasdami, kad saviizoliacija neišvengiamai atsiliepia ir tam, kaip žmonės jaučiasi, daugiau dėmesio LRT eteryje skirsime ir psichologiniam turiniui“, – sako LRT generalinės direktorės pavaduotojas Gytis Oganauskas.

 

Nuo šios savaitės kiekvieną dieną 8.25 val. LRT RADIJO laidoje „Ryto garsai“ psichologai atsakys į klausytojų siunčiamus klausimus.

 

Pokalbius su psichologais, jų patarimus, kaip išlikti sveikiems karantino metu, matysime ir LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“, ir girdėsime psichologinei tematikai skirtose LRT radijo programų laidose – LRT RADIJO laidoje „Čia ir dabar“ (transliuojama pirmadieniais 14.05 val., kartojama šeštadieniais 12.05 val.) ir LRT KLASIKOS laidoje „Pašnekesiai apie tave ir kitus“ (transliuojama penktadieniais 10.05 val., kartojama šeštadieniais 8.05 val.). Laidų įrašus galima rasti ir internete, LRT mediatekoje.

 

Radijo eteryje taip pat bus transliuojami trumpi, įkvepiantys žinomų Lietuvos žmonių linkėjimai visai šaliai šiuo įtemptu laikotarpiu. LRT eteryje taip pat bus primenama, kad susidūrus su sudėtingomis situacijomis visada galima kreiptis ir į psichologinės pagalbos linijas.

 

Specialų turinį, parengtą bendradarbiaujant su psichikos sveikatos specialistais, naujienų portale LRT.LT skaitytojai ras pažymėtą grotažyme #padėksau.

 

Klausimus, į kuriuos norėtumėte išgirsti psichologų atsakymus LRT laidose, kviečiame siųsti el. paštu rgarsai@lrt.lt.

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Naudinga informacija
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose