Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

2019 lapkritis


LPS naujienos I 2019 lapkritis

 

Kartu su valdyba lapkričio mėnesį aptarėme, kas nuveikta per pirmąjį kadencijos pusmetį. Įvyko penki valdybos  posėdžiai, kurių metu planuota, diskutuota, įgyvendinta, spręsta. Reaguota į šalies ir psichologų bendruomenės aktualijas, kartu su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto komanda pradėti Psichologų kongresas 2020 organizavimo darbai... 

Ypatingai džiugus įvykis – LPS įsteigta naujai veikianti Neuropsichologijos grupė. Sveikinu ir dėkoju entuziastams prof. A. Bagdonui, dr. Aistei Pranckevičienei ir grupės vadovei dr. Ramunei Dirvanskienei. Ačiū Jums už iniciatyvą! Lai Jūsų idėjos ir darbai prisideda prie neuropsichologijos mokslo ir praktikos plėtros, o suburta grupė sudaro galimybes specialistams dalintis ir kurti.

Dar viena smagi žinia - LPS nuolat pasipildo naujais nariais, kurių šiuo metu jau 667. Kviečiame ir toliau psichologus ir psichologijos magistrantūros studentus jungtis prie didžiausios šalies psichologų bendruomenės – Lietuvos psichologų sąjungos. Esamus narius raginu siūlyti idėjas, aktyviai įsitraukti į esamas veiklas bei inicijuoti naujų veiklų įgyvendinimą.

Prasidėjus gražiausių metų švenčių laukimo nuotaikai nuoširdžiai kviečiu visus mūsų bendruomenės narius registruotis į kasmetinį LPS Magijos ir Burtų Kalėdinį vakarą, kur Jūsų lauks šventinė programa, vaišės, ir, svarbiausia, smagus laikas kolegų apsuptyje.

Ramaus Jums švenčių laukimo.

 

Lietuvos psichologų sąjungos prezidentė
Valija Šap

 

Aktualijos

Dėl bendrųjų psichologų kompetencijų

 

Valstybinė akreditacijos sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos 2019-11-27 paskelbė pranešimą „Medicinos psichologų ir psichologų kompetencijos“ apie psichologų kompetencijas ir veiklą.

Lietuvos psichologų sąjunga, reaguodama į šį pranešimą, išsiuntė raštą Valstybinei akreditacijos sveikatos priežiūros veiklai tarnybai ir Sveikatos apsaugos ministerijai apie bendrąsias psichologų kompetencijas.

 

Nevyriausybinių organizacijų koalicijos „Už vaiko teises" susitikimas su Prezidento patarėjomis

Nevyriausybinių organizacijų koalicijos „Už vaiko teises“, vienijančios 15 vaiko teisių apsaugos srityje dirbančių organizacijų, atstovai lapkričio 21 d. dalyvavo susitikime Prezidentūroje su Prezidento patarėjomis švietimo, teisės, socialiniais ir sveikatos apsaugos srities klausimais. Lietuvos psichologų sąjungą atstovavo prof. dr. Roma Jusienė. Susitikime aptarti NVO koalicijos Prezidentui pateiktame kreipimesi iškelti klausimai ir iššūkiai, susiję su švietimo sistema, teismų sistema, socialine sistema, sveikatos apsaugos sistema, taip pat visuomenėje ir NVO sektoriuje. Buvo kalbama apie tai, kaip kiekvienoje iš sistemų labiau užtikrinti vaiko teisių apsaugą, atliepti vaikų poreikius, užtikrinti, kad vaikai bei jų tėvai (globėjai) gautų deramą pagalbą. Išsakyti lūkesčiai dėl NVO koalicijos tolesnės pagalbos sprendžiant praktinius klausimus ar prisijungiant prie komunikacinių iniciatyvų.

 

LR Sveikatos apsaugos ministerijoje veiklą pradeda darbo grupė parengti siūlymams, kaip tobulinti sveikatos būklės reikalavimus ir sveikatos tikrinimo tvarkos reglamentavimą įvairioms visuomenės grupėms

 

Šiuo metu psichikos ir elgesio sutrikimų turintys asmenys patiria galimai neproporcingus apribojimus ir atskirtį dėl teisės aktais įtvirtintų psichikos sveikatos reikalavimų ir sveikatos būklės patikrinimų, siekiant įsidarbinti tam tikros profesijos darbuose (pavyzdžiui, advokato, prokuroro, notaro, sveikatos priežiūros specialisto ir kt.) ar įgyti tam tikras teises (pavyzdžiui, vairuoti, įsivaikinti, laikyti ginklą, dirbti su slapta informacija ir kt.). 

Siekiant spręsti šią problemą, LR Sveikatos apsaugos ministerija sudarė įvairių specialistų bei profesinių ir visuomeninių organizacijų atstovų darbo grupę, kurios sudėtyje yra ir Lietuvos psichologų sąjungos atstovų.

 

Dėkojame už skirtą paramą

 

2019 m. lapkričio mėn. LPS gavo per 500 eurų paramą iš 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (už 2018 m.). Dėkojame visiems, skyrusiems paramą! Taip pat kviečiame susipažinti, kaip galite prisidėti prie LPS veiklos.

 

 

Dėkojame dr. I. Truskauskaitei-Kunevičienei

Dešimtmetį nuoširdžiai ir atsakingai dirbusi Lietuvos psichologų sąjungos EuroPsy komitete ir jam vadovavusi iš komiteto pirmininko pareigų atsistatydina dr. Inga Truskauskaitė-Kunevičienė.

Dėkojame Ingai už jos indėlį Lietuvos psichologų sąjungai, už atliktus darbus, įgyvendintus tikslus. Linkėdami kuo geriausios kloties išreiškiame tikėjimą, jog ir  ateityje sulauksime  profesionalaus Ingos patarimo, pagalbos ir paramos. 

 

Praėję renginiai

 

Vilniuje vyko savižudybių temoms nagrinėti skirti renginiai

Lapkričio 15-16 d. Vilniuje vyko renginiai, skirti savižudybių temoms nagrinėti. Renginius organizavo Vilniaus universiteto Suicidologijos tyrimų centras, vienas iš organizavimo partnerių – Lietuvos psichologų sąjunga.

 

Būsimi renginiai

 

2019 m. gruodžio 13 d. Penktadienis. Pilnatis. Lietuvos psichologų sąjungos 
MAGIJOS ir BURTŲ Kalėdinis vakaras

 

2019 m. gruodžio 13 d., 18 val. Vilniuje vyks tradicinis Lietuvos psichologų sąjungos MAGIJOS IR BURTŲ Kalėdinis vakaras.

Kviečiame visus Lietuvos psichologų sąjungos narius!

 

Informacija apie Lietuvos psichologų kongresą 2020

 

„Tarptautinis Lietuvos psichologų kongresas 2020: patirtis be sienų“ organizuojamas Kaune, Lietuvos sveikatos mokslų universitete.
 
2020 m. balandžio 23 d. vyks prieškongresniai seminarai, balandžio 24-25 d. – kongresas ir LPS narių suvažiavimas.
 
Kviečiame savo kalendoriuose pasižymėti datas. Registracija bus paskelbta jau netrukus.

 

Tarptautiniai renginiai

 

International Congress of Psychology 2028

Tarptautinis psichologijos kongresas 2028 m. Melburne, Australijoje.

 

The 32th International Congress of Psychology

 

32-tas tarptautinis psichologijos kongresas 2020 m. liepos 19-24 d. Prahoje, Čekijoje.

 

Sveikiname prisijungus prie Lietuvos psichologų sąjungos!

Agotą Statkutę, Astą Stunžėnaitę, Austėją Dumarkaitę, Deimantę Laumytę, Deividą Beinorą, Eglę Kuraitę – Žičkę, Gitaną Petrošiūtę, Mariną Mažionienę, Moniką Kvedaraitę, Pojautą Vilkauskaitę, Ramunę Dirvanskienę, Gabiją Bružaitę (asocijuota narė), Sandrą Kratavičiūtę (asocijuota narė).

 

 

Lietuvos psichologų sąjunga              

Naugarduko g. 34, Vilnius LT-03228               

Įmonės kodas 190748553 

 

http://www.psichologusajunga.lt
El. p.: lps@psichologusajunga.lt

Telefonas: +370 673 31197 

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose