Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

Vilniuje vyko savižudybių temoms nagrinėti skirti renginiai


Lapkričio 15-16 d. Vilniuje vyko renginiai, skirti savižudybių temoms nagrinėti. Renginiusorganizavo Vilniaus universiteto Suicidologijos tyrimų centras, vienas iš organizavimo partnerių – Lietuvos psichologų sąjunga.

 

Lapkričio 15 d. vyko 4-oji Vilniaus savižudybių intervencijos metodų konferencija, sulauksi per 500 psichikos sveikatos specialistų iš visos Lietuvos.

 

Konferencijoje pranešimus skaitė svečiai iš užsienio. M. Thomsen (Danija) dalinosi savo gyvenimo istorija nuo bandymo nusižudyti iki emocinės paramos linijos įkūrimo. Prof. H. Hjelmeland (Norvegija) konferencijos dalyvius kvietė susimąstyti: ar įsitvirtinusios tiesos suicidologijoje išties yra teisingos? Prof. R. O‘Connor (Jungtinė Karalystė) pristatė su kolegomis sukurtą ir šiuo metu vieną iš vyraujančių savižudybių modelį bei jo pritaikymo galimybes praktikoje.Dr. John R. Jordan (Jungtinės Valstijos) konferencijos dalyvius supažindino su pagalbos gedintiems po artimojo savižudybės ypatumais.

 

Lapkričio 16 d. vyko psichologams, psichiatrams ir psichoterapeutams skirtas seminaras apie psichologinę pagalbą nusižudžiusių artimiesiems. Seminarą vedė ilgametę praktiką turintis klinikinis psichologas dr. John R. Jordan iš Jungtinių Valstijų.

 

Seminaro dalyviai turėjo galimybę geriau pažinti nusižudžiusių artimųjų gyvenimo ypatumus po artimojo netekties, išmokti pagalbos būdų ir specifinių technikų dirbant su šia klientų grupe.

 

Seminaro metu dalyviams buvo pateikta išsami teorinė informacija ir suteikta unikali galimybė stebėti paties lektoriaus konsultavimo sesijas bei jas aptarti. Taip pat kiekvienas dalyvis gavo išsamų literatūros sąrašą bei internetinius šaltinius, naudingus tiek sau, kaip pagalbos teikėjui, tiek savo klientams.

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose