Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

2019 rugsėjis


LPS naujienos I 2019 rugsėjis
Įsibėgėja darbai. Ruduo atneša mums ne tik gražių spalvų, bet ir minčių, planų, idėjų... Išplėstiniame posėdyje, kuriame dalyvavo LPS valdyba ir komitetų pirmininkai,  turėjome galimybę ieškoti atsakymų į svarbius klausimus, pagalvoti apie jau pradėtų darbų tęstinumą ir naujų tikslų įgyvendinimą. Kaip LPS pritraukti lėšų? Kaip stiprinti komitetų veiklą ir sąjungos narių aktyvumą? O mano, kaip prezidentės, mintys nuolat apie tai, kaip gyvena ir dirba psichologai regionuose ir didmiesčiuose? Ieškau būdų ir galimybių su jais pasimatyti ir kalbėtis. Malonūs susitikimai, pokalbiai su vakarų Lietuvoje, Alytuje ir kituose regionuose dirbančiais psichologais, atliktų kolegų tyrimų apie psichologų savijautą ir patirtis analizė atskleidė nemažai skaudulių, kuriuos būtina spręsti. Kas gali tai padaryti? Kiekvienas iš mūsų. Tenka išgirsti kolegas sakant, jog narystė LPS jiems nieko neduoda. O kas turėtų/galėtų duoti? Lietuvos psichologų sąjunga – ne kažkas tai duodantis. Tai mes visi. Tad raginu narius paklausti savęs: ,,O ką aš daviau Lietuvos psichologų sąjungai? Ką galiu duoti?“. Esu atvira iniciatyvoms ir naujovėms, pati nuolat ieškau naujų kelių, tad palaikau ir skatinu kitus tai daryti. Jūsų išrinkta Valdyba taip pat lanksti ir atvira. Tad, gerbiami kolegos, skelbiu spalio mėnesį Iniciatyvų mėnesiu. Aktyviai junkitės prie veikiančių komitetų veiklų, teikite siūlymus, kaip galite stiprinti mūsų sąjungą, ką galite ir norite nuveikti psichologų gerovės vardan. Neklauskite: kodėl aš? Klauskite: o kas, jeigu ne aš?
Gražaus Jums rudens!
 
Lietuvos psichologų sąjungos prezidentė
Valija Šap
 
Aktualijos
Rugsėjo 10-oji savižudybių prevencijos diena
Kadangi savižudybė yra tokia globali ir svarbi visuomenės sveikatos probema – daugiau nei 800 000 žmonių pasaulyje kasmet nusižudo. Tarptautinė savižudybių prevencijos asociacija (angl. IASP) tęsia pasaulinės savižudybių prevencijos dienos temą „Mažinkime savižudybes, veikdami kartu“ (angl. „Working Together and Saving Lives“). Veikdami kartu todėl, kad tokio sudėtingo reiškinio kaip savižudybė prevencija nėra vieno individo ar vienos profesijos rūpestis, tačiau problema, kurios sprendimui reikia įvairių lygių bendradarbiavimo, nuo individualaus ir asmeninio iki visuomeninio ir politinio.
EFPA pranešimą galite rasti čia.
Šiais metais LPS prisidėjo prie Vilniaus visuomenės sveikatos biuro iniciatyvos - rugsėjo 10-osios d. minėjimui skirto renginio ir informacijos sklaidos.
Psichologo darbo iššūkiai Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo keitimų kontekste
Nuvilnijus mokslo metų pradžiai, LPS Vaiko psichologinės gerovės komitetas kviečia atkreipti dėmesį į vaikų teises bei su tuo susijusius Psichologų darbo ypatumus, kurie buvo nagrinėjami „Psichologų kongreso 2019” metu vykusioje diskusijoje „Psichologo darbo iššūkiai Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo keitimų kontekste”. Už pasidalijimą įžvalgomis esame dėkingi diskusijos dalyviams: psichologei - psichoterapeutei Aušrai Kurienei, gydytojai vaikų ir paauglių psichiatrei - psichoterapeutei Laurai Činčikienei, psichologui - psichodramos terapeutui Evaldui Karmazai ir Vaiko teisių ekspertei prof. Brigitai Kairienei. Diskusiją moderavo vaiko psichologinės gerovės komiteto pirmininkė, LPS valdybos narė Ingrida Bobinienė ir vaikų ir paauglių psichologė psichoterapeutė Rimantė Eidukevičiūtė.
Dabartiniame Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pokyčių kontekste lengva pasimesti. Kovos arena tampa laikraščiai, demonstracijos ir netylančios diskusijos socialiniuose tinkluose. Vienas svarbiausių vaikų teises ginančių dokumentų, Vaikų teisių konvencija, Lietuvoje įsigaliojo dar 1992 metais. Ir šis dokumentas yra viršesnis už visus kitus įstatymus, tačiau vaiko teisių apsaugos sistema iki šiol keitėsi labai lėtai.
Skaityti visą pranešimą...
SAM posėdis dėl Psichoterapijos paslaugų teikimo tvarkos aprašo projekto

2019 m. rugpjūčio 1 d. LR Sveikatos apsaugos ministerijoje įvyko dar vienas posėdis, kurio tikslas – priimti galutinį Psichoterapijos paslaugų teikimo tvarkos aprašo projekto variantą. Šiam dokumentui įsigaliojus atsirastų galimybė išplėsti specialistų, galinčių taikyti psichoterapijos seansus (metodą), finansuojamus iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų, bei padidinti pačios paslaugos prieinamumą. 
Pasitarime dalyvavo SAM Psichikos sveikatos skyriaus atstovai Ignas Rubikas ir Edita Bishop, Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos prie SAM, Valstybinės ligonių kasos atstovės ir psichoterapijos specialistų atstovai: Lietuvos psichiatrų asociacija, Lietuvos jaunųjų psichiatrų asociacija, Lietuvos psichoterapijos asociacija, Lietuvos psichologų sąjungai pasitarime atstovavo LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos komiteto narė psichologė Aušra Norė.

Skaityti daugiau....
LR Vyriausybės kanceliarijoje organizuotas pasitarimas dėl centralizuoto psichologų pasitelkimo organizavimo ir valdymo modelio kūrimo
2019 m. liepos 29 d. LPS valdybos narys Nerijus Ogintas kartu su LPS Vaiko psichologinės gerovės komiteto nare prof. dr. Roma Jusiene dalyvavo LR Vyriausybės kanceliarijos organizuotame pasitarime, kurio tikslas buvo  aptarti psichologų veiklos situaciją Lietuvoje ir galimybes centralizuoti psichologų pasitelkimo organizavimą ir valdymą. Pasitarime taip pat dalyvavo Ignas Rubikas (SAM Psichikos sveikatos skyriaus vedėjas), Algirdas Šešelgis (SAM viceministras), Vilma Augienė (SAD viceministrė) ir kt. (žr. pasitarimo protokole). Pasitarime pristatytas ir aptartas Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) atliktas tyrimas „Psichologai Lietuvoje. Situacija ir galimybės teikti geresnes paslaugas".
Skaityti daugiau....
EFPA Generalinė asamblėja Maskvoje
2019-07-06/07 Maskvoje vyko EFPA generalinė asamblėja, kurioje LPS atstovavo LPS valdybos narė Ieva Salialionė. Asamblėjos metu patvirtinta 2017-2019 m. EFPA veiklos ataskaita, 2017 m. ir 2018 m. EFPA finansinės ataskaitos, 2020-2021 m. EFPA biudžetas. Svarstyti EFPA įstatų pakeitimai: pritarta siūlymui įstatuose numatyti galimybę kurti ekspertų tinklus tam tikrai problemai spręsti. Į EFPA priimtos Albanijos ir Azerbaidžiano psichologų asociacijos. Bulgarijos psichologų asociacija įvykdė įsipareigojimus ir vėl tapo pilnateise EFPA nare. Pareklamuotas EFPA naujienų žurnalas, kuriame galima skelbti žinias apie nacionalinių psichologų asociacijų pasiekimus. Pristatytas naujai EFPA įsteigtas Lev Vygotsky apdovanojimas, pirmąkart įteiktas šiais metais Europos psichologų kongrese Maskvoje. 
Skaityti daugiau....
LPS naujienos
Rugpjūčio 29 d. įvyko LPS valdybos ir LPS komitetų pirmininkų išplėstinis posėdis
Baigiantis vasarai įvyko išplėstinis LPS valdybos ir LPS komitetų pirmininkų posėdis, kuriame dalyvavo LPS valdybos nariai: Jonas Eimontas, Nerijus Ogintas, Ieva Salialionė, Ingrida Bobinienė, Antanas Mockus.
LPS komitetų pirmininkai/atstovai: Psichologų veiklos reglamentavimo komiteto atstovas Jonas Eimontas, Edukacinės psichologijos komiteto pirmininkė Ala Petrulytė, Klinikinės ir sveikatos psichologijos komiteto pirmininkė Ieva Salialionė, Etikos komiteto pirmininkė Viktorija Čepukienė, Teisės psichologijos komiteto atstovė Virginija Klimukienė, Savižudybių prevencijos specialistų grupės vadovas Said Dadašev, Krizių ir katastrofų psichologijos komiteto pirmininkė Nida Žemaitienė, LPS prezidentė Valija Šap, LPS biuro vadovė Greta Jusevič ir LPS administratorė Eglė Vilkutaitienė.
Posėdžio metu kiekvienas komitetas pristatė būsimus planus, numatomus renginius bei veiklas. Aptartas 2020 m. Lietuvos psichologų kongreso organizavimas bei renginio formatas, taip pat buvo svarstomi tokie klausimai kaip: naujo bendradarbiavimo statuso - LPS parteris steigimas; galimybė į komiteto veiklas įsitraukti ir kitų specialybių atstovams; bendro LPS valdybos ir LPS komitetų veiklų kalendoriaus kūrimas; 2019-2020 m. LPS renginių plano tvirtinimas ir aptarimas; Savižudybių prevencijos specialistų grupės parengtų siūlymų Nacionalinei savižudybių prevencijos programai aptarimas ir kiti klausimai, kuriuos galite rasti protokole prisijungę prie LPS nario zonos.
LPS Valdyba patvirtino 2019 m. rudens – 2020 m. pavasario Sąjungos renginius
2019.10.04 LPS teisės komiteto inicijuota mokslinė į praktiką orientuota tarptautinė teisės psichologijos konferencija "Smurtas artimoje aplinkoje: priežastys, pasekmės ir valdymas.
2019.10.07 LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos komiteto organizuojama konferencija "Klinikinių ir sveikatos psichologų konferencija - 2019".
2019.10.11-12 Seminaras Neuropsichologijos diegimo Lietuvoje klausimais, Vilniaus universitetas.
2010.10.25 IX-oji kasmetinė Vilniaus traumų psichologijos konferencija.

2019.11.08 LPS Organizacinės psichologijos komiteto organizuojama IX mokslinė-praktinė organizacinės psichologijos konferencija "Toksiškas elgesys organizacijoje: priežastys, pasekmės ir sprendimo būdai.
2019.11.16 Praktinis seminaras apie psichologinę pagalbą nusižudžiusiųjų artimiesiems "Suicide bereavement clinical training program" (lektorius John R. Jordan, PhD, JAV).
2020.04.03 Edukacinės psichologijos komiteto organizuojama švietimo sistemoje dirbančių psichologų X-oji mokslinė konferencija.
2019.12.13 LPS Kalėdos.
2020.04.17-19 (data gali keistis) Lietuvos psichologų kongresas 2020, Lietuvos sveikatos moksl7 universitetas.
2020.04.18 (data gali keistis) Prof. A. Gučo vardo apdovanojimas.
2020.04.18 (data gali keistis) LPS Suvažiavimas.
LPS komitetai kviečia prisijungti naujus narius
LPS komitetai skelbia kvietimus prisijungti prie komitetų veiklos pagal interesų sritį.
Klinikinių ir sveikatos psichologijos komitetas (pirmininkė I. Salialionė) kviečia į savo komandą du LPS narius (klinikinius, sveikatos, medicinos psichologus), siekiančius plėtoti klinikinę ir sveikatos psichologiją Lietuvoje, įtvirtinti medicinos psichologų statusą sveikatos apsaugos sistemoje, teikti siūlymus valstybės institucijoms, kaip spręsti visuomenės psichikos sveikatos srities problemas. Ypač laukiamas medicinos psichologas, dirbantis Vilniaus m. psichikos sveikatos centre. Pažadame daug sudėtingo, atsakingo ir prasmingo savanoriško darbo vardan Tos. KSPK nariai posėdžiauja internetu kartą į mėnesį vakarais, 18:00-20:30; galimybė sistemingai dalyvauti kasmėnesiniuose vakariniuose posėdžiuose internetu yra būtina sąlyga kandidatams.
Etikos komitetas (pirmininkė V. Čepukienė) kviečia prisijungti prie komiteto veiklos du arba tris LPS narius. Šiuo metu trūksta organizacinės psichologijos ir teisės psichologijos atstovų. Reikalavimas būsimiems kandidatams: praktinio darbo patirtis ir/arba domėjimasis profesinės etikos klausimais (būti susipažinus ne tik su LPS psichologų profesinės etikos kodeksu bet ir su kitais Psichologų veiklos etikos kodeksais).
Edukacinės psichologijos komitetas (pirmininkė A. Petrulytė) kviečia prisijungti vieną LPS narį į komiteto komandą.
Vaiko psichologinės gerovės komitetas (pirmininkė I. Bobinienė) kviečia prisijungti vieną-du naujus narius. Būsimų kandidatų prašome atsiųsti trumpą motyvacinį laišką bei informaciją apie išsilavinimą ir darbo su vaikais -tėvais patirtį.​
Nacionalinio EuroPsy suteikimo komitetas (pirmininkė I. Truskauskaitė-Kunevičienė) kviečia prisijungti vieną narį, kuris būtų motyvuotas ir galėtų būti atsakingas už supervizorių mokymų organizavimą. Kandidatų prašytume atsiųsti CV ir trumą motyvacinį laišką.​
Organizacinės psichologijos komitetas (l. e. pirmininko pareigas T. Vadvilavičius) kviečia prisijungti LSP narius prie komiteto veiklos. Kandidatų skaičius neribotas.

 
Visus susidomėjusius ir norinčius prisijungti prie LPS komitetų prašome rašyti el. paštu lps@psichologusajunga.lt pridedant gyvenimo aprašymą, motyvacinį laišką ir papildomus dokumentus pagal dominančio komiteto reikalavimus.
LPS puslapyje skelbiamas atnaujintas standartizuotų ir adaptuotų psichologinio vertinimo instrumentų sąrašas
Dėkojame LPS Psichologinio įveritnimo ir testavimo komitetui už atnaujintą psichologinio vertinimo instrumentų sąrašą, kurį rasite ČIA.
LPS tapo koalicijos "Už vaiko teises" nare

LPS Vaiko psichologinės gerovės komitetas iniciatyva Lietuvos psichologų sąjunga tapo koalicijos "Už vaiko teises" nare. Dėkojame Vaiko psichologinės gerovės komitetui! 
Narystė koalicijoje padės dar efektyviau atstovauti vaikų teises valdžios institucijose bei viešojoje erdvėje. Taigi, kai matysite viešus koalicijos pranešimus, galite žinoti, jog jie yra suderinti su LPS pozicija vaikų klausimais. 
Lietuvos psichologų sąjungą koalicijoje atstovaus LPS Vaiko psichologinės gerovės komiteto pirmininkė Ingrida Bobinienė. 
Nevyriausybinių organizacijų koaliciją „Už vaiko teises“ iki šiol sudarė 13 Lietuvos nevyriausybinių organizacijų, dirbančių vaiko teisių, vaiko gerovės, žmogaus teisių, asmenų, turinčių negalią, teisių srityse. Nariai:

  • „Žiburio“ labdaros ir paramos fondas
  • Visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“
  • Žmogaus teisių stebėjimo institutas
  • Labdaros paramos fondas „SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugija“
  • Viešoji įstaiga „Paramos vaikams centras“
  • Viešoji įstaiga „Psichikos sveikatos perspektyvos“
  • Viešoji įstaiga „Vaikų linija“
  • Asociacija „Nacionalinis aktyvių mamų sambūris“
  • Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Viltis“
  • Viešoji įstaiga „Šeimos santykių institutas“
  • Asociacija „Lietuvos neįgaliųjų forumas“
  • Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“
  • Viešoji įstaiga „Vaiko labui”
Būsimi renginiai
Mokslinė į praktiką orientuota tarptautinė teisės psichologijos konferencija "Smurtas artimoje aplinkoje: priežastys, pasekmės ir valdymas"
Kviečiame Jus dalyvauti tarptautinėje mokslinėje į praktiką orientuotoje teisės psichologijos konferencijoje tema „Smurtas artimoje aplinkoje: priežastys, pasekmės ir valdymas“, kuri įvyks 2019 m. spalio mėn. 4 d. Mykolo Romerio universitete.
Šios konferencijos tikslas yra inicijuoti, palaikyti ir stiprinti bendradarbiavimą tarp smurto artimoje aplinkoje reiškinį tiriančių mokslininkų bei pagalbą ir paramą smurtą patyrusiems asmenims teikiančių praktikų. Konferencijos metu bus aptarti įvairūs smurto artimoje aplinkoje reiškinio aspektai, pristatomi mokslinių tyrimų rezultatai bei efektyvios praktikos. Taip pat bus aptarti pagrindiniai iššūkiai kylantys sprendžiant smurto artimoje aplinkoje problemą nacionaliniu ir pasauliniu lygiu.
Konferencijoje pranešimus skaitys tarptautiniu mastu pripažinti ekspertai, tokie kaip prof. Rashida Manjoo, dr. Marceline Naudi ir kt. Renginio metu taip pat vyks įvairios diskusijos.
Norinčius dalyvauti, kviečiame registruotis. Daugiau informacijos apie konferenciją, jos programą ir registraciją galite rasti konferencijos tinklalapyje: http://dvconf2019.mruni.eu/.
 
LPS nariams taikoma tokia pat nuolaida kaip ir  studentams bei Mykolo Romerio universiteto bendruomenės nariams: 10 € (iki rugsėjo 2 d.), ir vėlyvosios registracijos metu (nuo rugsėjo 3 d.) – 20 €.
Klinikinių ir sveikatos psichologų konferencija - 2019
Jau uždaryta registracija į LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos komiteto organizuojamą Klinikinės ir sveikatos psichologų konferenciją – 2019, kuri vyks 2019 m. spalio 7 d. Birštone, „Eglės“ sanatorijoje. Tikimės, kad šių metų programa Jums bus profesiškai naudinga, o pasibuvimas su kolegomis rudenėjančiame kurorte suteiks atgaivos dūšiai ir jėgų. 
 
Programa
Santraukų leidinys
Kviečiame dalyvauti seminare skirtame aptarti (klinikinės) neuropsichologijos studijų diegimo Lietuvoje klausimą, spalio 11-12 d., Vilnius.
Lietuvos psichologų sąjunga bendradarbiaudama su VU Psichologijos institutu, maloniai kviečia dalyvauti seminare, skirtame (klinikinės) neuropsichologijos ir jos studijų diegimo Lietuvoje problemoms aptarti.
Seminaro vieta: Vilniaus universiteto Filosofijos fakultetas, Psichologijos institutas, 201 a. (Universiteto g. 9 Vilnius).
Seminaro data: 2019 m. spalio 11 ir 12 dienos.
Seminaro kalba: anglų.
Seminaro programa
Kviečiame registruotis ir teikti pranešimus šių metų organizacinės psichologijos konferencijoje "Toksiškas elgesys organizacijoje: priežastys, pasekmės ir sprendimo būdai"
Visus organizacinius ir verslo psichologus, personalo specialistus ir vadovus bei šia sritimi besidominčius 2019 m. lapkričio 8 d. kviečiame dalyvauti jau IX-ojoje organizacinės psichologijos konferencijoje „Psichologas organizacijoje”. Šiais metais kviesime atkreipti dėmesį į šiek tiek kitokį organizacijos realybės aspektą – nepageidaujamą elgesį organizacijoje t.y. tyčinį taisyklių, priimtų normų ir/ arba lūkesčių ignoravimą/ pažeidimą, kuris dažniausiai turi neigiamas pasekmes organizacijai ir jos nariams.
Konferencijos metu gilinsimės į tokias temas kaip: psichologinis smurtas, agresija, patyčios, nesąžiningumas, sąmoningai neefektyvi veikla, piktnaudžiavimas, priklausomybės darbe ir pan. Sieksime atsakyti: kokios yra nepageidaujamo elgesio organizacijoje priežastys bei pasekmės (individo, komandos ir organizacijos lygmenimis) bei kokių veiksmų galėtume imtis, siekdami sumažinti arba panaikinti tokio elgesio pasireiškimo tikimybę, sušvelninti jau įvykusias pasekmes.
Konferencijoje savo patirtimi ir įžvalgomis dalinsis mokslininkai, įvairių įmonių atstovai, praktikoje dirbantys psichologai, teisininkai bei kitų sričių specialistai. Taip pat vyks praktiniai užsiėmimai bei diskusijos.
Turite praktinės ar mokslinės patirties su nepageidaujamu darbuotojų elgesiu organizacijoje? Pasidalinkite – siekdami didesnio praktikos ir mokslo bendruomenių dalinimosi žiniomis, kviečiame teikti praktinius, mokslinius ir stendinius pranešimus (reikalavimus pranešimų santraukoms rasite ČIA).
Pranešimų teikimas
Dalyvių registracija
Kviečiame registruotis į praktinį seminarą "Suicide bereavement clinical training program"
Kviečiame į seminarą apie psichologinę pagalbą nusižudžiusių artimiesiems. Seminaro lektorius – John R. Jordan, Ph.D (JAV), ilgametę praktiką turintis psichologas, dirbantis su nusižudžiusių artimaisiais ir kitas traumines netektis patyrusiais klientais. Mokslinių straipsnių ir knygų apie gedulą autorius, JAV prevencinių programų konsultantas.
Seminaras skirtas psichologams, psichiatrams, psichoterapeutams.
Seminaras vyks anglų kalba be vertimo.
Data: lapkričio 16 d., 9:00-16:30
Vieta: Vilnius (konkreti vieta bus nurodyta vėliau).
Dalyvio mokestis: LPS nariams 150 eurų; ne LPS nariams 170 eurų.

Papildoma informacija:
Seminaro metu bus suteikiama dalomoji medžiaga, pažymėjimas, pietūs ir kavos pertrauka.
Prieš seminarą rekomenduotina dalyvauti lapkričio 15 d. vyksiančioje 4-ojoje Vilniaus savižudybių intervencijos metodų konferencijoje. Dalyvavimas konferencijoje nemokamas. Seminaro dalyviams bus teikiama pirmenybė registruojantis į konferenciją, apie kurią bus paskelbta vėliau.
 
Seminarą organizuoja Vilniaus universiteto Suicidologijos tyrimų centras ir Lietuvos psichologų sąjungos Savižudybių prevencijos specialistų grupė.
Registracija
Apie lektorių
Apie seminarą
Tarptautiniai renginiai
2019 m. Spalio 31 d.– Lapkričio 2 d. 1st European Congress on Clinical Psychology and Psychological Treatment of EACLIPT, Dresden, Germany.
 
2019 m. lapkričio 14-16 d. 5th International Congress of Clinical and Health Psychology of Children and Adolescents. Ovjedas, Ispanija. 
LPS nariams – mažesnis registracijos mokestis.  
2019 m. lapkričio 13-16 d. Santander, Ispanija.
International Congress of Psychology 2028
Tarptautinis psichologijos kongresas 2028 Melburne, Australijoje.
Sveikiname prisijungus prie Lietuvos psichologų sąjungos!
Gintarę Korsakaitę, Astą Taluntienę, Oną Šeduikienę, Rasą Aukštuolytę, Rasą Kaušakytę, Kristiną Mozūraitytę, Oksaną Liutkevičienę, Dianą Lučinskienę, Neringą Bernanotienę, Pauliną Bielinytę, Liną Kazlauskienę, Loretą Vaškelytę, Gintarę Astrauskaitę.
Sek naujienas Facebook Sek naujienas Facebook
Prisidėk prie LPS veiklos Prisidėk prie LPS veiklos
Susisiek su mumis el. paštu Susisiek su mumis el. paštu
Lietuvos psichologų sąjunga              
Naugarduko g. 34, Vilnius LT-03228               
Įmonės kodas 190748553 
http://www.psichologusajunga.lt
El. p.: lps@psichologusajunga.lt
Telefonas: +370 673 31197 

2019 spalis





 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Naudinga informacija
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose