Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

Psichologų kongresas „Dialogai“ – naujos temos ir vertingos diskusijos


2019 m. gegužės 24–25 d.Vilniaus universitete vyko tradicinis kasmetinis psichologų kongresas „DIALOGAI“, kuriame dalyvavo psichologijos krypties mokslininkai, įvairių sričių psichologai. Tema šių metų Kongresui pasirinkta neatsitiktinai. Filosofijos fakultetas apjungia daug mokslo krypčių, o ir psichologai dirba ne vienoje srityje. Tad šio Kongreso tikslas buvo siekis užmegzti dialogą tarp mokslininkų ir praktikų, psichologų su kitų mokslų atstovais bei kitais universitetais ir įstaigomis, kurie susieina į šį renginį kartu padiskutuoti bei aptarti aktualiausius psichologijos mokslo ir praktikos klausimus.


Džiugu, kad net plenariniai pranešimai buvo kitų mokslų atstovų – Osvaldas Rukšėnas, VU Gyvybės mokslų centro profesorius, Neurobiologijos ir biofizikos katedros vedėjas, kėlė klausimą, ar žmogus ir išliks žmogumi, o svečias iš Rumunijos Dragos Iliescu, Bukarešto universiteto profesorius, kalbėjo apie dabarties valstybę ir ateities perspektyvas. Plenariniai pranešimai uždavė klausimą, kas mūsų laukia ateity ir kaip tai paveiks psichologų darbą bei patį žmogų. Renginy buvo pakviesti ir du svečiai iš užsienio – jau minėtas profesorius D. Iliescu iš Rumunijos ir Lundo universiteto Psichologijos departamento docentė Daiva Daukantaitė. Tad buvo galimybė paklausyti, kaip gyvena kitos šalys, kaip ten mąsto žmonės, su kokiais klausimais psichologai susiduria kitur.


Kongreso metu vyko projektų pristatymai. Tai buvo daryta pirmą kartą ir buvo visai nauja. Komanda iš institucijos trumpai pristatydavo, kokiuose projektuose dalyvauja, ypač daug dėmesio skirta tarptautiniams projektams. Tokiu būdu buvo užmezgamas dialogas, sužinoma, ką veikia kolegos, kitos institucijos. Šiais metais Kongrese atskirose sesijose buvo atlieptos įvairios temos, nors daugiausia jų buvo iš klinikinės sveikatos, vien dėl to, kad šioje srityje yra daugiausia dirbančių specialistų. Tačiau buvo paliestos tiek teisės, tiek edukacijos, vaiko psichologijos temos. Į paviršių iškilo ekologija – klausta, kokios sąsajos tarp ekologijos ir psichologijos, kalbėta apie gamtosaugą iš psichologinės pusės. Žinoma, nemažai dėmesio sulaukė ir interneto tyrimai, kurie šiuo metu labai aktualūs. Taip pat buvo skirtas dėmesys ir praktikams, paliestos temos apie vertinimo instrumentus, kas įdomu ne tik mokslininkams. Be to, vyko net 6 diskusijos, kuriose buvo keliami klausimai apie iššūkius, etines dilemas tyrimuose ir psichologų praktiniame darbe. Viso Kongreso metu buvo aprėpta daug sričių ir kiekvienas atrado tai, ką galėjo atrasti ir ką norėjo atrasti.

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose