Prisijungti

 
   

Apie LPS      Narystė      LPS nariai      Renginiai      EuroPsy      Reglamentavimas      Tėvams ir specialistams      COVID-19       Kontaktai      Lietuvos psichologų kongresas 2024      Profesinė etika      EN

Naujienos  /   LPS Naujienlaiškiai  /   Kitų organizacijų naujienlaiškiai  /  





           

                

                  







 


 
.

 

 

2019 kovas


LPS naujienos I 2019 Kovas
Šiemet gegužę kasmetinio Lietuvos psichologų kongreso metu vyks visuotinis LPS narių suvažiavimas, bus renkama LPS valdyba ir LPS prezidentas 2019-2022 metų kadencijai. Dėkojame visiems, aktyviai siūliusiems kandidatus tapti LPS prezidentu ir LPS valdybos nariais. Viso pasiūlyta 13 asmenų į LPS prezidentus ir 24 – į LPS Valdybą. Ne visi pasiūlyti asmenys sutiko dalyvauti rinkimuose. Artimiausiu metu paskelbsime sutikusių dalyvauti rinkimuose kandidatų prisistatymus ir išankstinį balsavimą internetu. Tiesioginiai rinkimai vyks LPK 2019 Visuotinio LPS narių suvažiavimo metu. Kviečiame aktyviai dalyvauti!

Lietuvos psichologų sąjungos prezidentė 
dr. Neringa Grigutytė
Aktualijos
LR Prezidentės susitikimas su psichologais, NVO atstovais bei ekspertais
Kovo 25 d. Sąmoningumo didinimo mėnesio BE PATYČIŲ metu Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitikime su psichologais, nevyriausybinių organizacijų atstovais bei ekspertais aptarė kovos su smurtu ir patyčiomis rezultatus, labiausiai pasiteisinusias priemones ir išskirtinio dėmesio dar reikalaujančias problemas. Plačiau...
2019 metų kovą emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“ paskelbė Sąmoningumo didinimo mėnesiu BE PATYČIŲ. LPS palaiko kampaniją BE PATYČIŲ.
 
Psichologų praktinės veiklos įstatymo pataisos
2019 m. kovo 13 d. LR Teisės ir teisėtvarkos komitete buvo svarstomos Psichologų praktinės veiklos įstatymo pataisos. Posėdžio metu buvo pritarta LPS Valdybos pateiktoms pataisoms ir buvo nutarta įstatymo projektą teikti Seimui.
Įvykę renginiai
Briuselyje įvyko EuroPsy suteikimo komitetų susitikimas 2019 m. - kovo 15 d.
2019 m. kovo 15 d. Nacionalinio EuroPsy suteikimo komiteto pirmininkė Inga Truskauskaitė-Kunevičienė ir kontaktinis asmuo EuroPsy reikalams Goda Kaniušonytė dalyvavo kasmetiniame Nacionalinių EuroPsy suteikimo komitetų susitikime Briuselyje. Susitikimo metu buvo aptartas šalių progresas įgyvendinant EuroPsy ir iššūkiai su kuriais susiduriama; specializuotų EuroPsy (psichoterapijos bei darbo ir organizacinės psichologijos srityse) aktualijos; naujo EuroPsy registro diegimas; EuroPsy populiarinimo Europoje galimybės. Lietuvos atstovės Europos EuroPsy suteikimo komitetui uždavė Lietuvos psichologams aktualių klausimų, susijusių su sertifikato pratęsimu ir supervizuojamos praktikos įgyvendinimu. Lietuva yra viena iš 24 Europos šalių, kuriose yra suteikiamas EuroPsy sertifikatas. Visoje Europoje šiuo metu yra išduotas 5431 EuroPsy sertifikatas. Kadangi šiuo metu Lietuvoje EuroPsy sertifikatas gali būti suteikiamas tik turint 1 metų prižiūrimą praktiką, pagrindinė komiteto veikla šiuo metu yra susijusi su supervizuojamos praktikos sistemos įgyvendinimu.
Būsimi renginiai
Švietimo sistemoje dirbančių psichologų 9-oji mokslinė konferencija   „Psichologinė parama šeimai: geroji patirtis“ 2019 m. - balandžio 12 d.
Maloniai pranešame, kad 2019 m. balandžio 12 d. Vilniuje, VDU Švietimo Akademijoje, vyks jau 9-oji kasmetinė švietimo sistemoje dirbančių psichologų mokslinė konferencija: „Psichologinė parama šeimai: geroji patirtis”. Kviečiame dalyvauti! Plačiau apie konferenciją ir registruotis galite paspaudę šią nuorodą čia.
Jaunųjų mokslininkų psichologijos konferencija 2019 m. – balandžio 26 d.
Kviečiame į jau XVI-ąją Jaunųjų mokslininkų psichologų konferenciją (JMPK 2019), kuri vyks 2019 m. balandžio 26 d. Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete. Konferenciją organizuoja Vilniaus universiteto Psichologijos institutas. Šių metų konferencijos tema „Mokslo galia: žinoti ar veikti?“ kilo iš diskusijos, ar mokslinės žinios vertingos pačios iš savęs, ar tik pritaikomos praktikoje. Daugiau informacijos čia. Klausytojų registracija.
 
Diskusija „Psichologų ir psichiatrų bendradarbiavimas" 2019 m. - balandžio 29 d. 
Lietuvos psichologų sąjungos Klinikinių ir sveikatos psichologų komitetas bei Jaunųjų psichiatrų asociacija maloniai kviečia medicinos psichologus, psichoterapeutus, gydytojus psichiatrus, gydytojus rezidentus, slaugytojus, socialinius ir kitus psichikos sveikatos priežiūros srityje dirbančius specialistus dalyvauti diskusijoje „Psichologų ir psichiatrų bendradarbiavimas: iššūkiai, kylantys dirbant komandinį darbą“, kuris vyks š.m. balandžio 29 d. 18 val. Vilniuje (renginio vieta bus patikslinta vėliau). 
Visuotinis LPS narių suvažiavimas 2019
Lietuvos psichologų kongreso metu vyks Visuotinis LPS narių suvažiavimas, kurio metu bus pristatomos LPS veiklos ir finansinės ataskaitos už 2018 metus, peržvelgiamos LPS komitetų veiklos, kiti psichologų bendruomenei aktualūs įvykiai. Taip pat suvažiavimo metu vyks naujos LPS Valdybos ir LPS Prezidento rinkimai 2019-2022 metų kadencijai. Dėkojame visiems, aktyviai siūliusiems kandidatus tapti LPS prezidentu ir LPS valdybos nariais. Artimiausiu metu pateiksime sutikusių dalyvauti rinkimuose kandidatų prisistatymus. Prieš suvažiavimą bus paskelbtas išankstinis balsavimas internetu. Tiesioginiai rinkimai vyks LPK 2019 Visuotinio LPS narių suvažiavimo metu. Kviečiame aktyviai dalyvauti!
Lietuvos psichologų kongresas 2019 – gegužės 24-25 d.
Lietuvos psichologų kongresas (LPK) – didžiausias metų psichologų renginys Lietuvoje, kuris 2019 m. vyks Vilniaus universitete gegužės 24-25 d. 

Kongrese plenarinius pranešimus skaitys Lundo universiteto docentė Daiva Daukantaitė („Savęs žalojimas paauglystėje. Ar tai palieka ilgalaikius pėdsakus?“), Bukarešto universiteto profesorius Dragoș Iliescu („Psychological Testing: Current State and Future Opportunities“), Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro profesorius Osvaldas Rukšėnas („Ar išliks žmogus žmogumi?“) bei Vilniaus universiteto Psichologijos instituto mokslininkai: profesorius Evaldas Kazlauskas („Šiuolaikinė psichotraumatologija: ir mokslas, ir praktika“), docentė Ilona Laurinaitytė („Smurto fenomeno moksliniai tyrimai: (ne)sėkmės istorija“) ir docentė Sigita Girdzijauskienė („Gabių vaikų tyrimų dekada Lietuvoje: ką sužinojome ir ko tikimės“). Plačiau...

Ankstyvoji registracija ir mažesnis dalyvio mokestis – iki balandžio 8 d. Kviečiame dalyvauti!
Plačiau apie LPK 2019
LPK 2019 Facebook paskyroje
Ankstyva registracija (04.08)
Klinikinių ir sveikatos psichologų konferencija 2019 m. – spalio 7 d.
LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos komitetas maloniai kviečia atvykti į Klinikinių ir sveikatos psichologų konferenciją – 2019, kuri vyks 2019 m. spalio 7 d. Birštone, „Eglės“ sanatorijoje. Tikimės, kad šių metų programa Jums bus profesiškai naudinga, o pasibuvimas su kolegomis rudenėjančiame kurorte suteiks atgaivos dūšiai ir jėgų. Viena iš sekcijų bus skirta neuropsichologijai. Plačiau apie neuropsichologijos situaciją Lietuvoje straipsnyje kalbinama LPS Klinikinės ir sveikatos psichologijos komiteto narė Aiste Pranckevicienė. 
Kitos naujienos
Kviečiame skirti 2 proc. GPM Lietuvos psichologų sąjungai 

Dėkojame visiems, praėjusiais metais skyrusiems 2% GPM Lietuvos psichologų sąjungai. Jūsų lėšos buvo panaudotos kuriant naują funkcionalią Lietuvos psichologų sąjungos internetinę svetainę, kurioje LPS nariai gali talpinti informaciją apie save bei reklamuoti savo teikiamas paslaugas.
Kviečiame ir šiemet prisidėti prie Lietuvos psichologų sąjungos veiklų įgyvendinimo skiriant 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM). Iš anksto dėkojame už Jūsų bendradarbiavimą!
Daugiau informacijos apie paraiškos pildymą galite rasti čia.
Daugiau informacijos, kaip galima prisidėti prie LPS veiklos rasite čia.

LPS tinklapyje nauja skiltis – „Kitų organizacijų naujienlaiškiai“. Kviečiame susipažinti!
LPS yra įvairių tarptautinių organizacijų, vienijančių psichologų bendruomenes, narė. Pristatome naują LPS tinklapio skiltį – „Kitų organizacijų naujienlaiškiai“ – kurioje bus talpinami Europos psichologų asociacijų federacijos (EFPA) ir Tarptautinės psichologijos mokslo sąjungos (IUPsyS) naujienlaiškiai. Plačiau...
Tarptautiniai renginiai
3rd World Conference on Personality
European Congress of Psychology 2019

Svarbios datos:

Ankstyva dalyvių registracija: 2019 m. balandžio 1 d.

Daugiau informacijos apie kongresą rasite čia.
Ankstyva registracija iki 2019 Birželio 15 d. 
2019 m. Spalio 31 d.– Lapkričio 2 d. 1st European Congress on Clinical Psychology and Psychological Treatment of EACLIPT, Dresden, Germany.
 
2019 m. lapkričio 14-16 d. 5th International Congress of Clinical and Health Psychology of Children and Adolescents. Ovjedas, Ispanija. 
LPS nariams – mažesnis registracijos mokestis.  
 
Sveikiname prisijungus prie Lietuvos psichologų sąjungos!
Kristiną Černiauskaitę, Liną Ramanauskaitę, Tomą Kelpšą, Akvilę Švedienę, Raimondą Kirtiklytę, Moniką Kvietkienę, Eimantą Pranauską, Oksaną Čekavičienę.
 

 

 

 

 

LPS renginiai
 
 


 




















 

Apie LPS

Apie LPS
Prezidentė
Valdyba
Komitetai, grupės ir komisijos
Apdovanojimai
Biuras
Leidiniai
LPS savanorystės programa
Skirkite 1,2% GPM
Prisidėkite prie LPS veiklos!
LPS metinės ataskaitos
Privatumo politika
Intervizijų grupės
   Narystė

Apie narystę
Psichologams
Mokestis
Narystės anketa
   LPS nariai

LPS narių sąrašas
LPS Garbės nariai
LPS Partneriai
   Renginiai

Renginių grafikas
   EuroPsy

   Reglamentavimas

   Tėvams ir specialistams

   COVID-19

COVID-19
   Kontaktai

   Lietuvos psichologų kongresas 2024

LPK2024
LPK2024 EN
Pranešimų santraukų teikimas
LPK2024 organizatoriai
LPK2024 vieta ir kontaktai
LPK2024 dalyvių registracija
LPK2024 prieškongresiniai pranešimai
Santraukų leidinys
Programa
Plenariniai pranešimai
   Profesinė etika

Psichologų profesinės etikos kodeksas
Kaip pateikti nusiskundimą
EFPA etikos metakodeksas
Bendravimas su žiniasklaida
Mokslinių tyrimų etikos komisijos universitetuose